FOLLOW US: facebook twitter

“Η νέα γενιά είναι η ελπίδα του τόπου μας”: Ευχετήρια μηνύματα βουλευτών και αυτοδιοικητικών

Ημερομηνία: 28-08-2019 | Συντάκτης:

Τις ευχές τους στους νέους φοιτητές της Ηλείας που μόλις ξεκινούν το όμορφο ταξίδι τους για την δική του Ιθάκη, την Ιθάκη των ονείρων τους, έστειλαν Ηλείοι βουλευτές και  αυτοδιοικητικοί, τονίζοντας ότι η νέα γενιά αποτελεί την ελπίδα του τόπου και οι επιτυχίες των παιδιών μας, μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας.

Διονύσης Καλαματιανός

Συγχαίρω ολόψυχα τις νέες και τους νέους του νομού μας για την είσοδο τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Χώρας. Είναι η δικαίωση των κόπων, των αγώνων και όλων αυτών που στερήθηκαν προκειμένου να πραγματοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρα τους. Επίσης εύχομαι καλή επιτυχία στο ταξίδι, που πρόκειται να συνεχιστεί προς τη γνώση και τη μόρφωση.Νέες προκλήσεις και νέοι ορίζοντες ανοίγονται μπροστά τους.

Εξίσου, όμως, άξιοι συγχαρητηρίων είναι και όλοι όσοι δεν έφεραν το προσδοκώμενο για αυτούς αποτέλεσμα, παρά τις επίπονες και κοπιαστικές προσπάθειες τους. Το σίγουρο είναι ότι κανένας αγώνας δεν είναι  χαμένος, και πως με επιμονή και υπομονή το όνειρο πραγματώνεται.

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής για την είσοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορεί να είναι η πρώτη ευκαιρία των νέων μας προς την επιτυχία. Σίγουρα στην πορεία της ζωής θα έλθουν και άλλες. Το πλέον σημαντικό είναι η διαρκής προσπάθεια για την πραγματοποίηση των στόχων, ατομικών και συλλογικών.

Όλοι εσείς, η Νέα Γενιά, είστε η ελπίδα για ένα φωτεινό και αισιόδοξο μέλλον. Είστε εσείς που με την πνευματική σας καλλιέργεια, τις γνώσεις σας, τις προσπάθειες σας και τους αγώνες σας θα ανεβάσετε τον τόπο μαςπιο ψηλά. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας αρωγοί σε ότι χρειαστείτε.

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους!

Συγχαρητήρια Αυγερινοπούλου για τους επιτυχόντες των Πανελληνίων

«Συγχαρητήρια για την επιτυχία σας! Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά για άλλη μια φορά κάθε έναν από εσάς και τις οικογένειές σας για τον μεγάλο αγώνα που κάνατε, ώστε να επιτύχετε αυτό το στόχο ζωής και για την επίτευξή του.

Ένας νέος κόσμος, ακαδημαϊκός, ανοίγεται για κάθε νεοεισαχθέντα φοιτητή! Εύχομαι τα χρόνια που θα ακολουθήσουν να γίνετε μέτοχοι αυτού του κόσμου. Να αποκτήσετε τις γνώσεις και τα εφόδια που θα συντελέσουν στην επαγγελματική σας καταξίωση, αλλά και στην καλλιέργειά σας ως επιστήμονες και πολίτες. Ακόμα, να προσπαθήσετε να συμμετάσχετε στα πανεπιστημιακά δρώμενα, τα μαθήματα, τις εκδηλώσεις, τις εκδόσεις, τους επιστημονικούς συλλόγους, τα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, σε ομάδες εργασίας με τους καθηγητές σας, όσο περισσότερο μπορείτε.

Να αντιμετωπίσετε το πανεπιστήμιο ως τον δικό σας ζωτικό χώρο, εκεί που πρέπει να βρίσκεστε τις περισσότερες ώρες της ημέρας σας, είτε στα αναγνωστήρια, τα εργαστήρια ή στη βιβλιοθήκη, τους άλλους φοιτητές και τους καθηγητές ως οικογένειά σας.

Παραμένω κοντά σε όλους τους φοιτητές του Νομού μας για ό,τι χρειαστείτε. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για όποιο ζήτημα αντιμετωπίσετε με τις σπουδές σας, στο τηλέφωνο 6944010141  ή με email στο: isidora2001@hotmail.com ή μέσω των social media».

Μιχάλης Κατρίνης

Θέλω να συγχαρώ τους νέους και τις νέες για την επιτυχία τους και να τους ευχηθώ καλή πρόοδο στις σπουδές τους, υγεία και τύχη στη διαδρομή της ζωής τους.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν ορόσημο στην ζωή των παιδιών. Η επιτυχία είναι η πρώτη μεγάλη νίκη, μέχρι την επόμενη.

Η επιτυχία ανήκει στους μαθητές, αλλά και στους γονείς που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια με κάθε τρόπο και μέσο.

Η προσπάθεια τους αυτή δε θα είχε αίσιο αποτέλεσμα χωρίς τη σωστή καθοδήγηση και κινητοποίηση από τους καθηγητές, σε συνθήκες αντικειμενικά δύσκολες.

Για όσους δεν τα κατάφεραν φέτος, μια συμβουλή με αγάπη (και εξ’ιδίας πείρας στις πανελλαδικές, στο στίβο της ζωής, αλλά και της πολιτικής)

Η μόνη μάχη που χάνεται είναι αυτή που δε δίνεται.

Με πίστη στο στόχο, επιμονή και μεθοδικότητα, μια προσωρινή αποτυχία μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μια σημαντική επιτυχία!

Εύχομαι οι νέες και οι νέοι που φέτος πέτυχαν το στόχο τους, όταν αποφοιτήσουν, να ζουν σε μια χώρα που θα δίνει ευκαιρίες και δυνατότητες στα παιδιά της.

Θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά για αυτό, να μην απογοητεύσουμε τη γενιά αυτή και να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα.

Γιατί χρειαζόμαστε μια νέα γενιά που θα κάνει την διαφορά στον κόσμο που έρχεται. Μια γενιά που θα κερδίσει την Ιθάκη της.

Ανδρέας Νικολακόπουλος

Ένας νέος δρόμος ξεκινά πλέον για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Αφού τους συγχαρώ για την μεγάλη προσπάθεια και δικαίωση τους τους εύχομαι να ανοίξουν και νέες πόρτες επιτυχίας στην ζωή τους θέτοντας πάντα στόχους «οπλισμένοι» με τα στοιχεία της εργατικότητας της συνέπειας και της αισιόδοξης προοπτικής σε ότι και αν κάνουν

Αλλά και για τους αποτυχόντες τίποτα φυσικά δεν σταματά εδώ Η επιδίωξη για να κερδίσουν το δικό τους μέλλον πραγματώνεται με νέες επίμονες προσπάθειες και την αξιοποίηση των ευκαιριών που η Πολιτεία οφείλει να τους δίνει στα επόμενα βήματα τους

Εύχομαι τέλος σε όλα αυτά τα παιδιά να βοηθήσουν και με τις γνώσεις και με το ταλέντο τους την χώρα μας

Μην ξεχνάμε ότι στο άμεσο μέλλον αυτοί θα κληθούν να πάρουν τις τύχες της Ελλάδας στα χέρια τους!

Και όλοι εμείς έχουμε χρέος και ευθύνη να τους δώσουμε τον κατάλληλο χώρο  για να εμπιστευθούν τις δυνάμεις τους. Να δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις και τις απαιτούμενες συνθήκες να σταματήσει η φυγή στο εξωτερικό, να μείνουν στον τόπο μας οι νέοι μας  και να διαπρέψουν εδώ, σε όποιον τομέα και αν ακολουθήσουν, με την βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρουν.

Νεκτάριος Φαρμάκης

Από πολύ μικρός ήθελα να γίνω δικηγόρος για να υπηρετήσω με αυτή την ιδιότητα τη Δικαιοσύνη και το Δίκαιο. Μάλιστα, ήμουν από αυτούς που λέγονται καλοί μαθητές. Εντούτοις, κατάλαβα πως τα πράγματα δεν πάνε πάντα κατ’ ευχήν…

Το 1998 έδωσα για πρώτη φορά πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά δεν πέτυχα το στόχο μου. Το 1999 έδωσα και πάλι εξετάσεις, πιο αποφασισμένος. Και πάλι όμως, δεν τα κατάφερα. Το ηθικό και η πίστη στον εαυτό και τις δυνάμεις μου καταρρακώθηκαν. Σκέφτηκα να τα παρατήσω. Όμως, με την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση των γονιών μου, αποφάσισα τελικά να επιχειρήσω και τρίτη φορά. Και πέτυχα…

Και όχι μόνο πέτυχα, αλλά ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές και τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, φτάνοντας σήμερα να μετράω 14 χρόνια μάχιμης δικηγορίας.

Σήμερα λοιπόν, που κάποια παιδιά χαμογελούν και κάποια άλλα στεναχωριούνται, ένα μόνο μπορώ να πω: Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, είτε πέτυχαν, είτε όχι, για την προσπάθεια που έκαναν! Δεν θέλω να δίνω συμβουλές σε κανέναν, αλλά από προσωπική εμπειρία το γνωρίζω: Η προσπάθεια είναι αυτό για το οποίο πρέπει να είμαστε περήφανοι. Και όταν η προσπάθεια υπάρχει και συνδυάζεται με επιμονή, τότε και η επιτυχία θα έρθει. Λίγο πιο γρήγορα ή λίγο πιο αργά, δεν έχει σημασία. Θα έρθει!

Μήνυμα Κατσιφάρα για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των υποψήφιων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μέσα από την καρδιά μου θέλω να συγχαρώ τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Απευθύνομαι σε όλους τους υποψηφίους από τη Δυτική Ελλάδα που ο καθένας έδωσε τη δική του μάχη σε μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Για όλους ανοίγει μια νέα σελίδα. Ιδιαίτερα στους επιτυχόντες, εύχομαι η ζωή τους να συνοδεύεται πάντα από επιτυχίες όπως η σημερινή και οι επιλογές τους να τους δικαιώσουν. Είναι η νέα γενιά των επιστημόνων μας και σε αυτήν εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ανοικτή και πιο προοδευτική.

Αλλά και όσοι δεν πέτυχαν το στόχο τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ευκαιρίες δεν τελειώνουν. Η ζωή είναι ένας καθημερινός αγώνας, με διαρκείς προκλήσεις, όπως και εμπόδια τα οποία οφείλουν να προσπερνούν, να συνεχίζουν να προσπαθούν και να πεισμώνουν δημιουργικά. Συγχαρητήρια αξίζουν στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τα παιδιά και τους δίνουν κουράγιο για να πιστέψουν στις δυνάμεις τους. Καλή σταδιοδρομία σε όλους τους αποφοίτους σε όποιον τομέα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν. Από την πλευρά μας οφείλουμε να τους στηρίξουμε δημιουργώντας περιφερειακές και τοπικές δομές ευκαιριών, που χρειάζονται για να ξεδιπλώσουν το δυναμισμό τους».

Τάκης Αντωνακόπουλος-νεοεκλεγείς δήμαρχος Πύργου

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση της επίσημων αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2019, θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και ειδικότερα των σχολείων του Δήμου Πύργου που κατάφεραν ύστερα από κόπους ετών να εισαχθούν στις σχολές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας ολοκληρώνεται τυπικά ένας απαιτητικός, επίπονος και μακροχρόνιος αγώνας και με την τελική επιτυχία σας, οι κόποι, οι αγωνίες, οι προσδοκίες και τα όνειρά σας δικαιώνονται. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία στις σπουδές σας και κάθε πρόοδο στο νέο κύκλο που ανοίγει στη ζωή σας.

Θερμά συγχαρητήρια βεβαίως αξίζουν επίσης στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, τους «αφανείς ήρωες» της επιτυχίας, που με τον πολύπλευρο ρόλο τους και τη συνεχή καθοδήγησή τους στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειες των μαθητών για την επίτευξη των στόχων τους.

Απευθυνόμενος στις μαθήτριες και τους μαθητές που, παρά την προσπάθειά τους, δεν κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή, θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι τα όνειρα και η επιτυχία στη ζωή δεν εξαντλούνται στα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων και η μη επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου δεν θα πρέπει να λογίζεται ως αποτυχία.

Αντίθετα, να συνεχίσουν να ονειρεύονται, να αγωνίζονται και να προσπαθούν με στόχο προσήλωση και θάρρος και η  επιτυχία και η δικαίωση δε θα αργήσουν να έρθουν.

Τέλος να επισημάνω ότι τόσο ο ίδιος ως Δήμαρχος όσο και η Δημοτική αρχή Πύργου θα υποδεχθούμε με χαρά και θα “αγκαλιάσουμε” τους νέους φοιτητές που θα έρθουν να σπουδάσουν στο ΑΕΙ του Πύργου και θα σταθούμε αρωγοί στα αιτήματά τους για όσο το δυνατόν επίτευξη καλύτερου επιπέδου σπουδών αλλά και της ζωής τους στην πόλη μας

Γιάννης Λυμπέρης-νεοεκλεγείς δήμαρχος ‘Ηλιδας

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους νεοεισερχόμενους φοιτητές του δήμου Ήλιδας στις σχολές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας. Τους εύχομαι υγεία και καλή πρόοδο. Όσοι δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή να μην απογοητεύονται, καθώς θα έχουν πολλές ευκαιρίες στην πορεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος