FOLLOW US: facebook twitter

EuroWorking Group: Στο τραπέζι χρέος και προαπαιτούμενα

Ημερομηνία: 07-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων και τα τεχνικά ζητήματα της ελάφρυνσης του χρέους θα βρεθούν στο επίκεντρο τους EuroWorking Group που θα διεξαχθεί σήμερα, Πέμπτη, στο Παρίσι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο EWG, αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή. Ενημέρωση θα κάνουν για το θέμα αυτό και οι θεσμοί.

Η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα ως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, για να ληφθεί η πολιτική απόφαση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, σε επιστολή του στους υπουργούς Οικομικών της Ευρωζώνης.

«Πραγματοποιήσαμε μια αρχική ανταλλαγή απόψεων για το πακέτο μέτρων ελάφρυνσης του χρέους η οποία θα υλοποιηθεί στο τέλος του προγράμματος στο βαθμό που είναι απαραίτητη (to the extent necessary), υπό τον όρο της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος. Έχουμε εξουσιοδοτήσει τους θεσμούς να εκπονήσουν μια τελική ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να προσδιορίσουμε με ακρίβεια το πακέτο των πιθανών μέτρων για το χρέος», σημειώνεται στην επιστολή Σεντένο.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε χθες, τα δημοσιεύματα περί αναβολής της έκδοσης νέου 10ετούς ομολόγου, τονίζοντας πως δεν υπήρξε ποτέ απόφαση έκδοσης.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος