FOLLOW US: facebook twitter

Eurovision 2022: Στον τελικό η Ελλάδα-Εντυπωσίασε η αισθαντική ερμηνεία της Αμάντα Γεωργιάδη (video)

Ημερομηνία: 11-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα, Πολιτισμός

Η Αμάντα Γεωργιάδη με το «Die Together», η οποία εκπροσωπεί φέτος την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision, πέρασε στον μεγάλο τελικό, που θα γίνει το Σάββατο 14 Μαΐου. 

Η Ελλάδα εμφανίστηκε στην 15η θέση, αμέσως μετά την Ισλανδία και πριν από τη Νορβηγία με την νεαρή τραγουδίστρια να εντυπωσιάζει με την ερμηνεία και τη σκηνική της παρουσία στο “Die Together”, δικαιώνοντας τα στοιχήματα που την ήθελαν να περνά με ευκολία στον τελικό.

Τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της συμμετοχής της Ελλάδας υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας.

Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Η εμφάνιση της Ελλάδας: 

Μαζί με την Ελλάδα πέρασαν και οι Ελβετία, Αρμενία, Ισλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ολλανδία.

Φέτος, ευρωπαϊκός μουσικός διαγωνισμός πραγματοποιείται στο Pala Olimpico του Τορίνο, μετά τη νίκη των Maneskin και το τραγούδι «Zitti e buoni».

Από τις συμμετοχές που συζητήθηκαν στον α’ ημιτελικό ήταν αναμφίβολα η εμφάνιση της Ουκρανίας, που φέτος θεωρείται το μεγάλο φαβορί και φιγουράρει ψηλά στις λίστες με τα στοιχήματα. Το συγκρότημα Kalush Orchestra τραγούδησε το κομμάτι Stefania ξεσηκώνοντας το κοινό και κερδίζοντας επίσης το εισιτήριο για τον τελικό.

Το τραγούδι αποτελεί ύμνο στην αγάπη για τις μητέρες, ενώ -μετά την εισβολή και τον πόλεμο- πήρε άλλες διαστάσεις και πολύς κόσμος άρχισε να το ταυτίζει με την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα.

lifo.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος