FOLLOW US: facebook twitter

Eurovision 2022: Η Ανδρομάχη Δημητροπούλου από τα Λεχαινά θα εκπροσωπήσει την Κύπρο

Ημερομηνία: 10-03-2022 | Συντάκτης:

Η νεαρή τραγουδίστρια Ανδρομάχη Δημητροπούλου που κατάγεται από τα Λεχαινα, θα είναι η φετινή εκπρόσωπος της Κύπρου, με το τραγούδι «Ελα», στο διαγωνισμό της Eurovision 2022. Το τραγουδι, που είναι σε έντονο έθνικ ύφος, περιλαμβάνει ελληνικό και αγγλικό στίχο.

Η ανερχόμενη τραγουδίστρια εκπροσωπείται δισκογραφικά από την Panik Records και το Ela, που θα ερμηνεύσει στη σκηνή της Eurovision, είναι δημιούργημα μιας ομάδας παγκόσμια διακεκριμένων συνθετών κι αποτελείται από τους Alex Papaconstantinou, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani.

Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

Η Κύπρος θα εμφανιστεί στο πρώτο ήμισυ του Β’ Ημιτελικού της Eurovision 2022 στις 12 Μαΐου.

Μπορείτε να ακούσετε τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου με την Ανδρομάχη στο επίσημο site της Panik Records πατώντας εδώ!


Λίγα λόγια για την Ανδρομάχη

Το πλήρες όνομά της είναι Ανδρομάχη Δημητροπούλου και γεννήθηκε το 1995 (27 ετών) στο Σίγκεν της Γερμανίας με καταγωγή από Λεχαινά Ηλείας. Σε ηλικία περίπου 10 ετών μετακόμισε στην Ελλάδα με τους γονείς της. Μετά το σχολείο άρχισε σπουδές Γερμανική Φιλολογία στην Αθήνα και παράλληλα ξεκίνησε να τραγουδά.

Το 2015 και σε ηλικία 19 ετών δοκίμασε τις δυνάμεις της στο “The Voice Of Greece 2” που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1. Μπήκε στην ομάδα του Μιχάλη Κουινέλη των Stavento και προχώρησε στο show. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο “Το φεγγάρι”, με την υπογραφή του Γιώργου Παπαδόπουλου που συμμετέχει στιχουργικά και στη φετινή Κυπριακή συμμετοχή “Ela”.

Έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Βέρτη, τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον Νίκο Οικονομόπουλο. Στη συνέχεια ξεδίπλωσε και το συνθετικό της ταλέντο, με δύο τραγούδια που έγραψε η ίδια, τα “Δεν Μπορώ” και “Δεν Σε Διάλεξα”.

Η Ανδρομάχη που ανήκει στο ρόστερ της Panik Records κυκλοφόρησε δύο ακόμα τραγούδια που γνώρισαν επιτυχία, το “Να’ σουν Ψέμα” και το “Σ’ αγαπώ”.

Πηγή: news247.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος