FOLLOW US: facebook twitter

«European Schools Go Green” 2017-2020-2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 26-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Η παιδαγωγική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αμαλιάδας :
Από αριστερά οι Εκπαιδευτικοί : ο κ. Χάρης Σπυρόπουλος, η κ. ΄Εφη Καρβουνιάρη, ο κ. Γρηγόρης Βασιλόπουλος, ο Διευθυντής κ. Αντώνης Γούναρης, η κ. Μαρία Τζαβάρα, η κ. Ελένη Χάρδα, η κ. Αντωνία Ραμπαβίλα, η κ. Σταυρούλα Σαλβάνου, η κ. Κατερίνα Ανδρέου.
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ / Βασική Δράση ΚΑ2 / «Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών»

Με ποικίλες δραστηριότητες, εργασίες, φιλοξενίες και αστείρευτη δημιουργικότητα ολοκληρωνεται πλέον και η τρίτη και τελευταία χρονιά του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ / Βασική Δράση ΚΑ2 / «Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών» με τίτλο «European SchoolsGoGreen” 2017-2020 στο 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, με την συμμετοχή έστω και εξ αποστάσεως των μαθητών μέσα στη δίνη της πανδημίας και παρόλη την ακύρωση της φετινής τελευταίας μας μετακίνησης στο Κάσελ της Γερμανίας που περίμεναν με τόση λαχτάρα!

Όπως αναφέρουν “Μετά από τρία πλέον εξαιρετικά δημιουργικές χρονιές φτάσαμε στο τέλος του τελευταίου έτους αυτής της συνεργασίας , έχοντας ήδη ανταλλάξει πολλές επισκέψεις και φιλοξενήσει στην πόλη μας μαθητές και από τα δύο σχολεία του εξωτερικού με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετικά αποτελέσματα. Μαθητές μας και εκπαιδευτικοί έχουν ήδη ταξιδέψει και φιλοξενηθεί στη Γένοβα της Ιταλία και στο Κάσελ της Γερμανίας επιστρέφοντας με εμπειρίες ζωής και πνευματικά και ψυχικά εφόδια. Την φετινή χρονιά δυστυχώς λόγω της πανδημίας οι μαθητές μας που δούλεψαν σκληρά και με ενθουσιασμό στερήθηκαν την φιλοξενία στο Κάσελ της Γερμανίας που περίμεναν με ανυπομονησία και θα ολοκλήρωνε τον κύκλο της συνεργασίας μας με πολύ ενδιαφέρουσες και υψηλού εκπαιδευτικού, τεχνολογικού και παιδαγωγικού επιπέδου δραστηριότητες. Έτσι η συνεργασία μας έφτασε στο τέλος της και παρουσιάζουμε τα τελικά προϊόντα και αυτής της χρονιάς. Μία συνεργασία με μεγάλη διάχυση των εργασιών μας και ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον των μαθητών , τους πολυάριθμους συνεργαζόμενους φορείς, με δημοσιεύσεις κι εκτενή άρθρα στον έντυπο και ψηφιακό Ελληνικό, Ιταλικό και Γερμανικό Τύπο, αφιέρωμα στην τοπική τηλεόραση, τον ιστότοπο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας που ανήρτησε άρθρα για τη συνεργασία μας και ψηφιακά προϊόντα μας στον ιστότοπό καλές πρακτικές («bestpractices») , onlineevents στην πλατφόρμα Etwinning κ.α.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι το Σεπτέμβριο του 2019 δεν πρόλαβαν καν να αρχίσουν τα μαθήματα και ξεκινήσαμε με ενθουσιασμό. Από τον Αύγουστο ήδη η παιδαγωγική ομάδα των εκπαιδευτικών προετοίμασε την φιλοξενία των εταίρων μας για τον Οκτώβριο. Επίσης δημοσιεύτηκε το ψηφιακό μας περιοδικό με την παρουσίαση εργασιών και προϊόντων και των τριών σχολείων της δεύτερης χρονιάς «ScienceYear” 2018-2019.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος