FOLLOW US: facebook twitter

EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2016: Αφεθείτε στη δύναμη της μουσικής

Ημερομηνία: 05-06-2016 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Ç óáîoöùíßóôñéá ?éïíõóßá ÃåùñãéÜäïõ ðáßæåé ìïõóéêÞ êáôÜ ôç äéÜñêåéá áðïêñéÜôéêçò ãéïñôÞò, óôçí ðëáôåßá ÓõíôÜãìáôïò óôï Íáýðëéï, ÓÜââáôï 21 Öåâñïõáñßïõ 2015.Ìéá ðáñÝá áðü Íôüìéíï,  áñëåêßíïõò  îõëïðüäáñïõò êáé µáñéïíÝôåò ìå ôïõò Þ÷ïõò ôçò ìïõóéêÞò îåóÞêùóáí ôïõò ðïëßôåò êáé ôïõò åðéóêÝðôåò  ôçò ðüëçò ôïõ Íáõðëßïõ. Ç êáñíáâáëéêÞ ðïñåßá îåêßíçóå áðü ôï Äçìáñ÷åßï ôïõ äÞìïõ ÍáõðëéÝùí, ðåñíþíôáò ôá óôåíÜ óïêÜêéá ôçò ðáëéÜò ðüëçò, êáé êáôÝëçîå óôçí ðëáôåßá ÓõíôÜãìáôïò. ÐáñÝóõñáí ìáæß ôïõò, ìéêñïýò êáé ìåãÜëïõò ó’ Ýíá äñþìåíï ñõèìïý êáé èåáôñéêÞò êßíçóçò. ÈåáôñéêÜ äñþìåíá ìå ÷ñþìá Âåíåôßáò äéáäñáìáôßóôçêáí óôçí ðëáôåßá ôçò ðüëçò . Ç üëç åêäÞëùóç Ýëçîå ìå Ýíá ðÜñôõ ìå ôç óáîoöùíßóôñéá ?éïíõóßá ÃåùñãéÜäïõ êáé ôïõò «Fingersnap».  ÁÐÅ-ÌÐÅ /ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÌÐÏÕÃÉÙÔÇÓ ÅÕÁÃÃÅËÏÓ

18-23 Ιουνίου, σε 30 πόλεις της χώρας

17-21 Ιουνίου στην Αμαλιάδα και 22-23 Ιουνίου στον Πύργο
Για 17η συνεχόμενη χρονιά, εκατοντάδες διοργανωτές, χιλιάδες καλλιτέχνες και εθελοντές προετοιμάζονται για να γεμίσει κάθε γωνιά της χώρας με ήχους, χρώματα και εύθυμες νότες, και για το μελωδικότερο θεσμό της χώρας, την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Μιλάμε για την προετοιμασία των εκατοντάδων συναυλιών, εργαστηρίων και παραστάσεων για τις οποίες βρίσκονται επί ποδός χιλιάδες πολίτες, τη συλλογή των αιγίδων, των αδειοδοτήσεων και των τεχνικών αναγκών της παραγωγής των εθνικών εκδηλώσεων.
Μιλάμε για την αφορμή που ενώνει εδώ και 17 ολόκληρα χρόνια χιλιάδες καλλιτέχνες, πολίτες, επαγγελματίες, ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς (7.000 άτομα το 2015) χάρη στην αδιαπραγμάτευτη αγάπη τους για τη μουσική, την τέχνη και τον πολιτισμό.

european-music-day

Για αυτούς τους λογούς, ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής αναμένεται να απλωθεί και για το 2016 σε σχεδόν κάθε περιφέρεια της χώρας (12 περιφέρειες το 2015) συμπεριλαμβάνοντας εκατοντάδες ζωντανές εκδηλώσεις και συναυλίες (559 το 2015) και παραγωγές σε πλατείες, πάρκα και πεζόδρομους της χώρας, όπως πάντα, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.

Η  21η Ιουνίου θα φιλοξενήσει για ακόμα μία χρονιά συνεργατικές δημιουργίες, καινοτόμες παραγωγές και πρωτότυπες ιδέες, ηχητικούς πειραματισμούς και συνθέσεις από κάθε σημείο της χώρας, ταξιδεύοντάς μας άλλοτε σε νέα και άλλοτε σε οικεία μουσικά μονοπάτια, υπενθυμίζοντάς μας ωστόσο ότι παρόλο που διανύουμε μια δύσκολη και φορτισμένη περίοδο, η μουσική παραμένει ανέπαφη, η μουσική μας ενώνει.

Οι φετινές εκδηλώσεις αποτυπώνουν ένα ουσιαστικό μήνυμα αισιοδοξίας, ενότητας και συνεργασίας σε μια περίοδο εξαιρετικών δυσκολιών για την χώρα μας. Εκατοντάδες σχήματα, χορωδίες και ορχήστρες, χιλιάδες μουσικοί και εθελοντές ενώθηκαν αφιλοκερδώς, για να αλλάξουν τους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Από το Διδυμότειχο, το Σουφλί και την Ορεστιάδα, το Λουτράκι, την Ξάνθη και το Βόλο, μέχρι τον Αγ. Νικόλαο, το Ηράκλειο και τα Χανιά, μουσικές και ευρύτερα καλλιτεχνικές δημιουργίες ενώνονται και διασταυρώνονται ενισχύοντας τον καλλιτεχνικό διάλογο και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι για 5η συνεχόμενη χρονιά, ο εθνικός συντονισμός της διοργάνωσης και η παραγωγή των εκδηλώσεων θα οργανωθούν κατά κύριο λόγο χάρη σε πρωτοβουλίες πολιτών και συλλογικές δημιουργικές προσπάθειες.

Για τις εκδηλώσεις του 2016 λοιπόν, και σε Πανελλαδικό επίπεδο, οι φετινές ημερομηνίες θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 18 έως και 23 Ιουνίου -21 έως 23 στην Αττική, 17-21 στην Αμαλιάδα και 22 & 23 Ιουνίου στον Πύργο, ενώ η επίσημη ανακοίνωση του τελικού εθνικού προγράμματος θα γίνει στις 9 Ιουνίου.

Αυτή η μοναδική πολιτιστική σύμπραξη γίνεται ως ένα ηχηρό κάλεσμα που σας προτρέπει -έστω και για λίγες ώρες- να αφήσετε στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας και να αφεθείτε στους ρυθμούς και τη δύναμη της μουσικής.

Περισσότερες πληροφορίες:
Facebook/EuropeanmusicdayFacebook/EuropeanMusicDayAmaliadaFacebook/EuropeanMusicDayPyrgos
www.europeanmusicday.gr
#europeanmusicday
#emd2016

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων