FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2016: Η μουσική στους δρόμους του Πύργου

Ημερομηνία: 28-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

mouseio-emd2016

Της Παναγιώτας Ιωάννου

Υπάρχουν δύο τρόποι επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, που δεν γνωρίζονται και που δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους. Ο ένας τρόπος λοιπόν είναι να ερωτευτούν, οπότε η επικοινωνία γίνεται με τα μάτια και κυρίως με τη σιωπή, που μέσα της κρύβει ένα σωρό ήχους και λόγια, και ο άλλος με τη μουσική, η οποία ό,τι γλώσσα κι αν μιλάς, ό,τι θεό πιστεύεις ή δεν πιστεύεις, ό,τι ηλικία και να ‘χεις ξέρει να «χτυπά» εκεί που πρέπει και να ξυπνά μνήμες, να ανοίγει ορίζοντες και κάποιες φορές να δημιουργεί και έρωτες.

kapws-etsi

(Κάπως Έτσι)

Με μεγάλη επιτυχία λοιπόν, όπως ήταν αναμενόμενο, πραγματοποιήθηκε ύστερα από 5 χρόνια απουσίας η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2016 στον Πύργο. Κόσμος όλων των ηλικιών παρακολούθησε τις μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν με γνώμονα την αιώνια σχέση του ανθρώπου και της μουσικής.

dancing-steps-emd

(Dancing Steps)

Ειδικότερα την Τετάρτη 22 Ιουνίου στην πλατεία Δικαστηρίων η σχολή χορού «Dancing Steps» της Μαρίας Πολίτη μας παρουσίασε εξαιρετικά χορευτικά και κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού.

dancing-steps-emd2

Παράλληλα στον πεζόδρομο της Λετρίνων ο Πολιτιστικός & Καλλιτεχνικός Σύλλογος Ν. Ηλείας «ΗΛΕΙΟΤΕΧΝΕΣ» εξέθεταν τις χειροποίητες δημιουργίες τους.

keep-the-change

(Keep the Change)

scandal-band

(Scandal)

eleftheri-ptwsi-band

(Ελεύθερη Πτώση)

Ακολούθησε ένα μεγάλο ροκ/έντεχνο μουσικό πρόγραμμα με 4 τοπικά συγκροτήματα (The Granites, Keep the Change, Ελεύθερη Πτώση και Scandal ) και τους «Κάπως Έτσι» από την Πάτρα.

granites-kontoulis

(The Granites & Γιάννης Κοντούλης)

Να σημειώσουμε πως η έντονη παρουσία του κοινού και η ενεργή συμμετοχή του ήταν αυτή που έδωσε την ξεχωριστή νότα στη βραδιά και την απόλυτη επιτυχία.

coconut-trio-emd

(The Coconut Trio)

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου, ο Πεζόδρομος της Παλιάς Αγοράς απέκτησε την παλιά του αίγλη και έγινε επίκεντρο συναντήσεως και γλεντιού δίχως προηγούμενο.

Flama-Banda

(Φλαμά Banda)

Τα μουσικά σχήματα The Coconut Trio, Φλαμά Banda (Αμαλιάδα) και Κέντα, αφού εκτέλεσαν το swing/ρεμπέτικο/παραδοσιακό μουσικό τους πρόγραμμα, ακολούθησαν τις προσταγές του κοινού και από ένα σημείο και πέρα, γνωστές μελωδίες και αγαπημένα ακούσματα,

xorokinisi-emd2016

(Κέντα & Πόπη Παπαδοπούλου-Αννίτα Μαυρίκη)

σε συνδυασμό με χορευτές από τη σχολή χορού «Χοροκίνηση» της Πόπης Παναγοπούλου έφεραν στην εκδήλωση αυτό το κάτι παραπάνω που όλοι περιμέναμε και που μας έκανε να πιστέψουμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι πολύ μεγάλης σημασίας.

kenta-tzeni

(Κέντα & Τζένη Παπαδοπούλου)

Τυγχάνουν άμεσης ανταπόκρισης, και εκτός από το ότι περνάμε όλοι καλά, κρατάμε μαζί μας φεύγοντας την ικανοποίηση και την πίστη πως όσο μπορούμε να συγκινούμαστε από τη μουσική, παραμένουμε άνθρωποι…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος