FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Αρχαία Ολυμπία: Μια βραδιά με υπέροχους χορούς και ήχους

Ημερομηνία: 15-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Με μια υπέροχη χορευτική εκδήλωση ολοκληρώθηκε η σχολική χορευτική χρονιά για τις μαθήτριες της σχολής χορού «Νατάσσα Ζουμή Αγγελακοπούλου». Αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής που γιορτάζεται κάθε χρόνο τα τελευταία 20 χρόνια και στη χώρα μας, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο υπαίθριο θέατρο δάσους Δρούβα στην Αρχαία Ολυμπία, στις 21 Ιουνίου.

Οι μαθήτριες της σχολής απέδωσαν με συναίσθημα και τεχνική χορογραφίες σύγχρονου χορού, επηρεασμένες από την μουσική πολυμορφία των ευρωπαϊκών ήχων.  Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε και η εργασία της επίσημης χορευτικής ομάδας της σχολής με την χορογραφία της Τατιάνας Λοβέρδου, διευθύντριας της επαγγελματικής σχολής DANSARTE Πατρών.

Η χορευτική ομάδα, που απαρτίζεται από τα μεγαλύτερα και πιο έμπειρα παιδιά, έχει συμμετάσχει σε ετήσια φιλανθρωπικά Gala του συλλόγου ιδιοκτητών σχολών χορού Ελλάδος (ΣΙΣΧΕ), στις παραστάσεις κλασικού μπαλέτου “Λίμνη των Κύκνων” και “Ωραία Κοιμωμένη” των μπαλέτων της Μόσχας στο θέατρο Φλόκα, στο διαγωνισμό χορού «step to a dream» -λαμβάνοντας μάλιστα και το 1ο  βραβείο στην κατηγορία modern-contemporary- αλλά και στο project «Κόρες της Ολυμπίας» για την παγκόσμια ημέρα Ολυμπισμού όπου και βραβεύτηκε από το δήμο για την συμμετοχή της.

Τη χρονιά που μας πέρασε η ομάδα είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού και σύγχρονου χορού σε εβδομαδιαία βάση από καθηγητές της επαγγελματικής σχολής DANSARTE, καθώς και σεμινάρια από καθηγητές της κρατικής σχολής χορού. Εξάλλου, αποκλειστικό στόχο της σχολής αποτελεί η απόκτηση τεχνικής και επιπέδου πάνω στο χορό, πράγμα που επιβεβαιώνεται από την συμμετοχή και την απόδοση τους σε παραστάσεις και σεμινάρια υψηλού επιπέδου.

Στην ίδια εκδήλωση η κα Λοβέρδου παρουσίασε χορογραφία της με τίτλο «Αφήγηση». Επρόκειτο για μια εις βάθους μελέτη στην κίνηση του σύγχρονου χορού, και σε αυτή συμμετείχε η ομάδα προεπαγγελματικού τμήματος της σχολής της αλλά και η Εβίνη Παντελάκη, μαθήτρια του επαγγελματικού τμήματος.

Η βραδιά χορού έκλεισε υπέροχα αποδεικνύοντας πως η σοβαρή ενασχόληση με το χορό χρειάζεται επίμονη προσπάθεια στην τάξη, τεχνική που αποκτάται με την μακρόχρονη παρουσία, το πάθος για αυτό που κάνει και τα γυμνά πέλματα πάνω στη σκηνή, και όχι περίτεχνους φωτισμούς, φορτωμένα κουστούμια και υπερβολικά σκηνικά. Αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά διαχωρίζουν την έννοια του χορού σε τέχνη ή σε ψυχαγωγία.

Οι θεατές ενθουσιασμένοι χειροκρότησαν μικρούς και μεγάλους μαθητές και μοιράστηκαν μαζί τους την αγάπη και το πάθος για την τέχνη του χορού. Μετά τις ευχές για καλό καλοκαίρι, όλοι έφυγαν γεμάτοι από όμορφες καλλιτεχνικές εμπειρίες, ενώ για κάποια μέλη της χορευτικής ομάδας ακολουθεί εκπαίδευση προετοιμασίας για το προεπαγγελματικο επίπεδο, με τα σεμινάρια “Lab the Dance” του καθηγητή της κρατικής σχολής Γιάννη Αντωνίου και της ομάδας του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος