FOLLOW US: facebook twitter

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2019 στον Πύργο: Πάρτυ το Σάββατο & Blues – Ρεμπετο-Λαϊκό την Κυριακή

Ημερομηνία: 22-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός
-Έναρξη των τριήμερων μαθητικών συναυλιών του Ωδείου «Ολύμπιον» στο θέατρο Απόλλων

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις εορτασμού των 20χρόνων της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Ηλεία και ο Πύργος προσπαθεί με τα λίγα μέσα που διαθέτει να ξεχωρίσει στο χάρτη των εκδηλώσεων των 4 πόλεων που τη διοργανώνουν στην Ηλεία. To Σάββατο ξεκινούν οι τριήμερες μαθητικές συναυλίες του Ωδείου «Ολύμπιον» στο θέατρο Απόλλων. Την ίδια μέρα πραγματοποιείται το μεγάλο πάρτυ στον Πολυχώρο «Agora» με ηλεκτρονική μουσική από τους δικούς μας και πολύ αγαπημένους djs Daio και Johnny Kintz. Την Κυριακή επίσης στο «Agora» θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα σχήματα «Kollibri sessions» (blues-folk), «Άννυ Όντρα» (ρεμπέτικο-σμυρναίικο, παραδοσιακό) και «Λαϊκή ρεμπέτικη ορχήστρα», των οποίων τα μέλη προέρχονται από Πύργο, Αμαλιάδα, Γαστούνη, Πάτρα και Αθήνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα & λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Σάββατο 22 Ιουνίου

-20:00 – Συναυλία στο θέατρο «Απόλλων» με έργα για πιάνο, βιολί από τους σπουδαστές του Ωδείου «Ολύμπιον»

-21:30 – Party-Dj set από τους djs Daio & Johnny Kintz στον Πολυχώρο Agora Open Hall στο Κατάκολο

Ωδείο «Ολύμπιον»

Οι σπουδαστές του Ωδείου «Ολύμπιον» (Διεύθυνση κ.Διονυσία Πέρσαινίτη) συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2019 με τρεις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο «Απόλλων». Το Σάββατο 22 Ιουνίου σε ρεπερτόριο έργων Πιάνου, Βιολιού, την Κυριακή 23 Ιουνίου με έργα για Πιάνο και Πνευστά, την Δευτέρα 24 Ιουνίου με Πιάνο , Κιθάρα, Σύγχρονο Τραγούδι και Μπουζούκι. Από το Μπετόβεν μέχρι το Ραχμάνινοφ και από τους Μπήτλς μέχρι τον Τσιτσάνη, σε μια πανδαισία ήχων, καλύπτοντας όλες τις προτιμήσεις των ακροατών.

Johnny Kintz

To πάθος του dj/παραγωγού Johnny Kintz για την ηλεκτρονική μουσική τον έχει αναγάγει, από τα 90’s που ξεκίνησε να παίζει στην underground σκηνή, σε έναν έμπειρο dj ο οποίος πλέον πειραματίζεται κ στοχεύει στη σύνθεση και στην ουσία. Η διάδρασή του προσαρμόζεται πάντα στην περίσταση, σαν φιλοσοφία πως σημασία δεν έχει η κατηγοριοποίηση της μουσικής ως προς το είδος αλλά το ‘συναισθηματικό’ της περιεχόμενο..’Εχοντας κατανοήσει την επιτακτική ανάγκη για εκσυγχρονισμό εργάζεται πίσω από ένα καινούριο project Kontzi σε ερευνητικό και πειραματικό επίπεδο με βάση της οπτικοακουστικές τέχνες, ενώ ήδη ετοιμάζει νέες και πολύ ενδιαφέρουσες δουλειές για το εγγύς μέλλον..

https://soundcloud.com/johnny_kintz

 

Daio

Ο dj Daio μετράει τουλάχιστον μια 15ετία πίσω από τα decks κι εμφανίσεις σε πολλά underground events. Χωρίς φωτό, βίντεο, links, το μεγάλο μυστήριο της βραδιάς.. δεν έχετε παρά να έρθετε στο Agora για να τον απολαύσετε! Θα μας παίξει hip hop, breaks και techno λέει!

 

Κυριακή 23 Ιουνίου

-20:00 – Live με τα σχήματα: «Kollibri sessions» (blues-folk), «Άννυ Όντρα» (ρεμπέτικο-σμυρναίικο, παραδοσιακό) και «Λαϊκή ρεμπέτικη ορχήστρα» στον Πολυχώρο Agora Open Hall στο Κατάκολο

-20:00 – Συναυλία στο θέατρο «Απόλλων» με έργα για πιάνο, κλαρινέτο, σαξόφωνο από τους σπουδαστές του Ωδείου «Ολύμπιον»

Kolibri Sessions

Το Kolibri Sessions είναι ένα αποδεκατισμένο σμήνος κολίμπρι με εναπομείναντες τρεις μουσικούς που ακολουθούν την τέχνη της μουσικής και έχουν ως πιστό αντίγραφο την ζωή του κολίμπρι δηλαδή η καθημερινή δίψα του για τροφή και ζωή αντικαθίσταται από τη δίψα για μάθηση της αμερικάνικης folk blues και rock μουσικής με απώτερο σκοπό την ανάδειξη της μουσικής και όχι κάποιου τυποποιημένου θεάματος η αυτοπροβολής.

Οι Kolibri Sessions είναι οι:

Γιάννης Κυριαζόπουλος: Φυσαρμόνικα/κιθάρα φωνή

Κώστας Διαμαντόπουλος: Κιθάρα/Φωνή

Φώτης Αθανασόπουλος: Κοντραμπάσο

Άννυ Όντρα

«Της Άννυς Όντρας θ’ ανεβώ τα ολόχρυσα παλάτια», γράφει ο Μάρκος Βαμβακάρης στο ζεϊμπέκικό του «Στο Χόλιγουντ», αναφερόμενος στην ξανθιά ηθοποιό-πρωταγωνίστρια της πρώτης ομιλούσας ταινίας του Χίτσκοκ, που μεσουρανούσε το ’30.

Οι «Άννυ Όντρα», δηλαδή ο Αντρέας Ζαφειρόπουλος (ούτι), ο  Άλκης Σιδηροκαστρίτης (πολίτικη λύρα-φωνή) και η Δήμητρα Τσατσού (φωνή-μπεντίρ), γνωρίζονταν από πριν, αλλά το 2018 άρχισαν να κάνουν περισσότερη παρέα στη διαδρομή από το παραδοσιακό ως τον Βαμβακάρη, παίζοντας κυρίως «σμυρνέικο πανκ».

Αυτή τη φορά το σχήμα θα εμφανιστεί ενισχυμένο, καθώς μαζί τους θα παίξουν κι οι φίλες τους Μαρία Ασμή (κανονάκι) και Μαρία Φωτίου (κρουστά).

Λαϊκή ρεμπέτικη ορχήστρα

Η Λαϊκή ρεμπέτικη ορχήστρα είναι ένα τετραμελές σχήμα που αποτελείται από δύο μπουζούκια, μια κιθάρα και  τέσσερις φωνές. Η αγάπη τους για την παραδοσιακή μουσική ήταν το έναυσμα της συνύπαρξης τους σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο νότες και ρυθμούς από την αγαπημένη περίοδο της δεκαετίας του ’20 εώς και τα μέσα της δεκαετίας του ’60.

Το σχήμα αποτελείται από τους:

Μάριος Γκίβαλος: Μπουζούκι-Τραγούδι

Ντίνος Κουνανής: Μπουζούκι-Τραγούδι

Κώστας Δεληγιάννης: Κιθάρα-Τραγούδι

Μαρίνα Καλλιαντάση: Τραγούδι

 

Δευτέρα 24 Ιουνίου, 20:00

Συναυλία στο θέατρο «Απόλλων» με κλασσική & σύγχρονη μουσική από τους σπουδαστές πιάνου, κιθάρας, σύγχρονου τραγουδιού και μπουζουκιού του Ωδείου «Ολύμπιον»

Διοργάνωση – Επικοινωνία

Πλανώδειο – Collectiva Artenativa – Ηρώ Ρήγα (6974993605)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος