FOLLOW US: facebook twitter

Europa League: Για την κούπα Τσέλσι – Άρσεναλ

Ημερομηνία: 29-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σήμερα στις 10μ.μ., στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του Γιουρόπα Λιγκ ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Τσέλσι (τηλεοπτική μετάδοση από ΕΡΤ SPORTS HD και COSMOTE SPORT 2).

Στον τελικό θα υπάρχει και ελληνική εκπροσώπηση με τη συμμετοχή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου με τη φανέλα της Άρσεναλ. «Η Τσέλσι είναι καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες και τους σεβόμαστε, όμως δεν τους φοβόμαστε. Είναι ένα παιχνίδι, ένας τελικός. Χαιρόμαστε που είμαστε εκεί και θέλουμε να κερδίσουμε. Θέλουμε να είμαστε του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μεσσήνιος κεντρικός αμυντικός. Οι κανονιέρηδες θα έχουν στη διάθεσή τους τον μεσοεπιθετικό Ντάνι Γουέλμπεκ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Αρμένιο Χένρικ Μχιταριάν, ο οποίος θα απουσιάσει για… πολιτικούς λόγους. Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται σε ένταση  για την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία ελέγχεται από την δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αλλά είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως μέρος του Αζερμπαϊτζάν. Οι δύο χώρες δεν έχουν διπλωματικές επαφές κι έτσι ο άσος των «κανονιέρηδων» προτίμησε να μην ταξιδέψει για να είναι ασφαλής.

Πολύ δύσκολα ο Καντέ

Στην Τσέλσι, πρόβλημα παρουσιάστηκε τις τελευταίες μέρες με τον Γάλλο μεσοαμυντικό Ενγκολό Καντέ, που έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Ακολούθησε πάντως την αποστολή…

Οι δύο ομάδες έχουν πάρει μονάχα από 6.000 εισιτήρια (το γήπεδο είναι χωρητικότητας 60.000 θέσεων)  κι αυτό λόγω της μεγάλης απόστασης από το Λονδίνο στο Αζερμπαϊτζάν (8 ώρες πτήση και ακριβά αεροπορικά εισιτήρια). Μάλιστα η Άρσεναλ επέστρεψε σχεδόν τα μισά (2.300).

Διαιτητής του μεγάλου τελικού ορίστηκε ο Ιταλός Τζιανλούκα Ρόκι. Αξίζει να σημειωθεί πως θα υπάρχει VAR, στο οποίο θα είναι ο έμπειρος Μασιμιλιάνο Ιράτι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος