FOLLOW US: facebook twitter

Euro 2020 σε γήπεδα με θεατές

Ημερομηνία: 10-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η UEFA ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει επιστροφή φιλάθλων σε γήπεδα της τελικής φάσης του EURO 2020. H Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία εκφράζει την εκτίμησή της στις ομοσπονδίες-μέλη της και στις τοπικές αρχές των χωρών, που συνεργάστηκαν στενά για να διασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα.

Έως τώρα, οκτώ από τις χώρες στις οποίες θα διεξαχθούν παιχνίδια της τελικής φάσης έχουν εκφράσει θετικές προβλέψεις για βελτίωση της κατάστασης αναφορικά με την πανδημία, οι οποίες βασίζονται κυρίως στην εν εξελίξει διαδικασία εμβολιασμού, στα πρόσθετα μέτρα για το άνοιγμα των οικονομιών τους, αλλά και στην αναμενόμενη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Αρκετές από τις χώρες που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είχαν ήδη ενσωματώσει το EURO 2020 στην ανάπτυξη της εθνικής τους στρατηγικής ανάκαμψης. Επιπλέον, κατά τον προγραμματισμό της τελικής φάσης του EURO, η UEFA συνεργάστηκε στενά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να προσαρμόσει την αξιολόγηση κινδύνου από τον COVID-19 στους αγώνες του EURO 2020.

Η Αγία Πετρούπολη επιβεβαίωσε ότι στις εξέδρες του γηπέδου θα υπάρχει 50% πληρότητα, με δυνατότητα αύξησης έως τα τέλη Απριλίου, ενώ η Βουδαπέστη στοχεύει να φιλοξενήσει αγώνες σε γεμάτο γήπεδο, υπό την προϋπόθεση ότι οι θεατές θα πληρούν αυστηρά τις προϋποθέσεις εισόδου στην εγκατάσταση.

Το Μπακού επιβεβαίωσε την ικανότητα του 50%, υπό την προϋπόθεση οι οπαδοί των συμμετεχουσών ομάδων να παρουσιάσουν αρνητικό test Covid για να εισέλθουν στο Αζερμπαϊτζάν.

Το Άμστερνταμ, το Βουκουρέστι, η Κοπεγχάγη και η Γλασκώβη επιβεβαίωσαν ικανότητα χωρητικότητας 25% -33%, με το Άμστερνταμ, το Βουκουρέστι και την Κοπεγχάγη να διατηρούν ανοιχτή την πιθανότητα αύξησης των ποσοστών στο τέλος Απριλίου.

Το Λονδίνο έχει επιβεβαιώσει ελάχιστη δυνατότητα 25% για τους τρεις αγώνες ομίλου και τη φάση των 16 και ελπίζει να εγγυηθεί ακόμη μεγαλύτερη πληρότητα για τους ημιτελικούς και τον τελικό, στις αρχές Ιουνίου.

Το Μόναχο, η Ρώμη, το Μπιλμπάο και το Δουβλίνο έχουν περιθώριο για να παράσχουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδιά τους έως τις 19 Απριλίου, όταν και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη διοργάνωση αγώνων σε αυτές τις τέσσερις πόλεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος