FOLLOW US: facebook twitter

EURO 2020: Αμφιβολίες για την διοργάνωση, ελέω Covid-19

Ημερομηνία: 05-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Τρεις μήνες περίπου πριν από την έναρξη του EURO, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές αμφιβολίες σχετικά με την διοργάνωση, εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού. Το EURO 2020 αναβλήθηκε για το 2021 και έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου σε 12 πόλεις, σε 12 χώρες. Το στάδιο «Wembley» στο Λονδίνο θα φιλοξενήσει τους ημιτελικούς και τον τελικό, καθώς και αγώνες στους ομίλους. Οι 12 πόλεις υποδοχής για το Euro είναι: Μπιλμπάο, Λονδίνο, Γλασκόβη, Δουβλίνο, Άμστερνταμ, Κοπεγχάγη, Μόναχο, Ρώμη, Αγία Πετρούπολη, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη και Μπακού.

Η UEFA αρνήθηκε να σχολιάσει την προσφορά του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ώστε η Αγγλία να φιλοξενήσει περισσότερους αγώνες και ανέφερε ότι στις 5 Απριλίου θα συζητηθεί η κατάσταση. Ο Nτάνιελ Κοχ, σύμβουλος Υγείας της UEFA και για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι δεν αναμένεται η αναβολή ή η ακύρωση του τουρνουά. Η UEFA μελετά, όσο αφορά την παρουσία θεατών, διάφορα σενάρια: 100% των θεατών, από 50% έως 100%, από 20% έως 30% ή χωρίς φιλάθλους.

Η επιθυμία της UEFA είναι το EURO να διεξαχθεί σε 12 χώρες, όμως δεν μπορεί να ελέγξει τους υγειονομικούς κανονισμούς που επιβάλλονται ανά πάσα στιγμή, από τις κυβερνήσεις των αντίστοιχων χωρών υποδοχής. Ο Λόιτς Ραβένελ, επιστημονικός συνεργάτης του CIES, διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του πανεπιστημίου της πόλης, διαβεβαίωσε ότι «εάν η μορφή ήταν ήδη περίπλοκη, με την πανδημία είναι μη βιώσιμη».

Από την άλλη, ο Ζβίγκνιεβ Μπόνιεκ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, και πρόεδρος της πολωνικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, δήλωσε ότι «είναι πλέον πιο εύκολο το EURO να γίνει σε 12 χώρες παρά σε μία μόνο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος