FOLLOW US: facebook twitter

«Σωστή ενημέρωση και όχι πανικός»: Ευρεία σύσκεψη των τοπικών φορέων του δήμου Πηνειού για τον Κοροναϊό

Ημερομηνία: 07-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
-Ποιες ενέργειες έχει κάνει ως τώρα ο δήμος

 

Να διαχειριστεί την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χωρίς πανικό, προσπαθεί ο δήμος Πηνειού μετά την εμφάνιση και κάποιων κρουσμάτων Κοροναϊού, ανθρώπων που συμμετείχαν στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους. Για το λόγο αυτό το βράδυ της Πέμπτης ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη όλων των τοπικών φορέων της περιοχής, στο χώρο του ΚΑΠΗ Γαστούνης προκειμένου να υπάρξει κυρίως ενημέρωση αλλά και για να ακούσει τους προβληματισμούς τους.

Στην πρόσκληση του δημάρχου ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων, των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, των ενοριών του δήμου Πηνειού και δημοτικοί σύμβουλοι. Αρχικά έγινε ενημέρωση για τον Κοροναϊό από την  παθολόγο Κυριακούλα Καπλάνη και τον καρδιολόγο  και αντιδήμαρχο Πηνειού Γιώργο Παναγούλια, όπου και οι δυο τόνισαν ότι η σωστή ενημέρωση βοηθάει την πρόληψη.  Τόνισαν ότι δεν χρειάζεται πανικός και  υστερία,  ασπίδα μας είναι η γνώση και ότι ο κόσμος πρέπει να ενημερώνεται και να ακολουθεί τις  οδηγίες των ειδικών και των επίσημων φορέων(ΕΟΔΥ,ΕΟΠΥΥ,ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΎΛΛΟΓΟΙ κ.λ.π.) και αν όλοι  τις ακολουθήσουμε θα προστατευτούμε.

Στην συνέχεια μετά την ιατρική ενημέρωση πήρε τον λόγο ο δήμαρχος  Ανδρέας Μαρίνος που κάλεσε τους φορείς αλλά και τους δημότες να μην πανικοβάλλονται και δημιουργούν στο  μυαλό του σενάρια φόβου και γι αυτό κάλεσε και τους γιατρούς να ενημερώσουν για τα μέτρα προστασίας και υγιεινής.

Όπως ανέφερε, στα πλαίσια της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού  στον Δήμο Πηνειού, ο ίδιος έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες όπως την αποστολή εγγράφων προς το Υπουργείο Εσωτερικών για έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου Πηνειού, προς το Υπουργείο Παιδείας για παράταση αναστολής λειτουργίας όλων των σχολείων του Δήμου και επίσης προς τον ΕΟΔΥ για να σταλεί κλιμάκιο στην περιοχή. Τέλος έστειλε έγγραφό προς το Υπουργείο Υγείας για παροχή υλικών ατομικής προστασίας.

Ο κ. Μαρίνος τόνισε ακόμα ότι ο δήμος θα προσαρμόζει τις ενέργειές του για την διαχείριση της κατάστασης, ανάλογα με τις κεντρικές οδηγίες αλλά και τις ανάγκες που θα προκύπτουν.  Μάλιστα σε ότι αφορά τα σχολεία, χθες το μεσημέρι προγραμμάτιζε  επαφή με την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς προσανατολίζεται στην απολύμανση των σχολείων και των αθλητικών χώρων.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από φορείς και κυρίως από τον εμπορικό κόσμο, όπου επισήμαναν ότι η αγορά έχει πάθει μεγάλη ζημιά από αυτήν την νέα περιπέτεια, γιατί ο κόσμος δεν κυκλοφορεί έξω με τον φόβο του ιού και θα πρέπει να υπάρξουν κάποια έκτακτα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης των επαγγελματιών γιατί οι υποχρεώσεις τρέχουν και κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος