FOLLOW US: facebook twitter

Εύκολη αρχή στα ΕΠΑΛ – Συνέχεια πανελληνίων σήμερα με Αρχαία και Μαθηματικά για τους υποψήφιους των ΓΕΛ

Ημερομηνία: 17-06-2020 | Συντάκτης:

Πρεμιέρα χθες για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ που εξετάστηκαν στο μάθημα Νέων Ελληνικών Γενικής Παιδείας, διεκδικώντας το 10% των θέσεων στα ΑΕΙ.

Και στα δυο εξεταστικά κέντρα της Ηλείας, (2ο ΕΠΑΛ σε Πύργο και Αμαλιάδα) όλα κύλησαν χωρίς προβλήματα και στις εξετάσεις προσήλθαν 199 υποψήφιοι από τους 235 που είχαν δηλώσει συμμετοχή. «Η συμμετοχή φέτος ήταν αυξημένη και άγγιξε το 85% όταν σε προηγούμενες χρονιές οι απουσίες ξεπερνούσαν το 25%» επισήμανε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος προσθέτοντας πως είχαν ληφθεί και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας.

Το θέμα της έκθεσης που επιλέχθηκε για τα ΕΠΑΛ πρόκειται για άρθρο σε εβδομαδιαίο περιοδικό που αναφέρεται στην Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, η οποία σηματοδοτεί κάθε χρόνο μια επείγουσα υπενθύμιση ότι το υδάτινο στοιχείο είναι από τα πολυτιμότερα για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Ο φιλόλογος- ιστορικός (ΜΑ) του φροντιστηρίου Μ.Ε. «ΘΕΜΕΛΙΟ» Αυγερινός Αναστασόπουλος, σχολιάζοντας τα θέματα, επισήμανε: «Το θέμα του μεικτού διαγωνίσματος Γλώσσας – Λογοτεχνίας των ΕΠΑΛ αφορούσε το φυσικό περιβάλλον, την προστασία του υδάτινου στοιχείου και ευρύτερα σχετίζεται με την οικολογική ευαισθησία και κατάρτιση όλων και κυρίως των νεώτερων ανθρώπων, που έτσι κι αλλιώς καλούνται να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή.

Το διαγώνισμα αποτελούνταν από κείμενα εύληπτα και κατανοητά. Το πρώτο κείμενο ήταν άρθρο, προσφάτως δημοσιευμένο. Το δεύτερο κείμενο προέρχεται από βιβλίο του γνωστού στους μαθητές Ίταλο Καλβίνο. Σε επίπεδο δραστηριοτήτων και ζητουμένων καταγράφουμε επισημαίνουμε το στοιχείο της σαφήνειας ενώ οι απαντήσεις θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από ακρίβεια και αφαιρετικότητα.

Ευχόμαστε δύναμη σε όλους για την συνέχεια της απαιτητικής τους προσπάθειας!».

Σήμερα, οι μαθητές των ΓΕΛ θα κληθούν, να εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος