FOLLOW US: facebook twitter

«Ευκίνητες μάσκες» ένα παιχνίδι αναζήτησης μέσω της τέχνης! – Έκθεση ζωγραφικής του Χρ. Φερλέ στο ΚΔΑΠ Ηλίανθος

Ημερομηνία: 18-08-2021 | Συντάκτης:
-Και διήμερο εκδηλώσεων στον ίδιο χώρο παράλληλα με την έκθεση

Την ατομική έκθεση ζωγραφικής του με τίτλο «ΕΥΚΙΝΗΤΕΣ ΜΑΣΚΕΣ», παρουσιάζει ο γνωστός Πυργιώτης εικαστικός Χρήστος Φερλές –  γνωστός και ως  Arsene Loupen- σήμερα και αύριο, Τετάρτη και Πέμπτη 18 και 19 Αυγούστου στις 7 το βράδυ,  στον εξωτερικό χώρο του ΚΔΑΠ Ηλίανθος στον Κούβελο, με την συνεργασία του Γιάννη Πλεμμένου, υπεύθυνου του Γραφείου Εθελοντισμού δήμου Πύργου.

Ο Χρήστος Φερλές, σπουδαίος ασυμβίβαστος καλλιτέχνης,  προσδιορίζοντας την θεματολογία της έκθεσής του, αναφέρει ότι αποτελεί στην ουσία μια απόπειρα αποκωδικοποίησης μασκών, αναφέρει:

Μπορεί να είναι απεικόνιση

«Ευκίνητες μάσκες» από τα προσωπεία της αρχαίας τραγωδίας έως τις μάσκες της Βενετίας…από την μάσκα του μεσαιωνικού δήμιου έως την μάσκα του προστάτη φανταστικού υπερήρωα…ο χρόνος έχει αποδείξει πως είναι εξαιρετικά ευκινητες ως προς το ποιόν….

ποια διάθεση….

ποια πρόθεση….

και ουσιαστικά ποια ψυχή επιδιώκεται να κρύψουν….

σας καλώ λοιπόν σε μια απόπειρα αποκωδικοποίησης μασκών στις 18-19 Αυγούστου….

σε ένα παιχνίδι αναζήτησης της ευελιξίας τους και για τους πιο τολμηρούς….

ίσως σε ένα μέσω της τέχνης….

συνωμοτικό ραντεβού με την μάσκα τους…».

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη Arsene Loupen, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Να σημειώσουμε ότι ο καλλιτέχνης Χρήστος Φερλές, τον τελευταίο ενάμισι τουλάχιστον χρόνο, μετά την πανδημία, πέρα από την ενασχόλησή του με την ζωγραφική, δραστηριοποιείται δημιουργικά στο ΚΔΑΠ Ηλίανθος έχοντας αναλάβει τα εικαστικά εργαστήρια όπου μαζί με τους μαθητές του, κάνουν ένα υπέροχο ταξίδι στους δρόμους της τέχνης. Παράλληλα, αφιερώνει χρόνο διδάσκοντας  ζωγραφική σε παιδιά , «παιδιά όλων των κατηγοριών και όλων των καλουπιών» όπως ο ίδιος λέει :

«… αυτός είμαι εγώ…και αυτό είναι που κανω με τα παιδιά….με τα παιδιά όλων των κατηγοριών…..των κατηγοριών και των καλουπιών που τα έχουν βάλει οι “ειδικοι”….για εμένα είναι μόνο παιδιά….αυτό λοιπόν το κάμω καλά….και όχι επειδή το λένε οι μεγάλοι κ οι “ειδικοι”….το κάνω καλά επειδή το λένε τα παιδιά…αλλά και το δείχνουν μέσα από τα χαμόγελα τους και την άρνηση τους να τελειώσει το μάθημα….καθως και τις φωνές τους πως θέλουν κι άλλο….

Όσο λοιπόν θα υπάρχουν παιδιά που αγαπάνε την τέχνη…τη ζωγραφική και τη γλυπτική….θα υπάρχω κάπου εκεί και εγώ….Κι αν για λίγο σταματήσω να το κανω αυτό……όσο θα υπάρχουν παιδιά….σύντομα θα το ξανακάνω αναπόφευκτα…»

Ραντεβού λοιπόν σήμερα και αύριο στο προαύλιο του ΚΔΑΠ Ηλίανθος, για να μας μυήσει ο Χρήστος Φερλές στον κόσμο τον Ευκίνητων μασκών, στις 7 το απόγευμα.

Να σημειώσουμε ότι σημερα το απόγευμα,  θα ακολουθήσει στον Κούβελο και ο τερματισμός του ποδηλατικού αγώνα ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ 2021 που διοργανώνει ο δήμος Πύργου , η απονομή  μεταλλίων, επαίνων και αναμνηστικά δώρα  στους νικητές και τους συμμετέχοντες, ενώ και ο Πάνος Καραχαλιος θα μας συντροφεύει με τις μουσικές επιλογές του .

Την Πέμπτη 19 Αυγούστου συνεχίζεται η έκθεση…πάλι ίδια ώρα, μετά τις 19:00. Με την βοήθεια της Γιωτας Βαμβακα θα στηθεί  ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο…καθως και η Όλγα Βενιζέλου Ρουβά θα δείξει στα παιδιά, πως μπορούμε εύκολα να φυτεύουμε σπόρους και πόσο εύκολη είναι η δημιουργία ενός μποστανιού…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος