FOLLOW US: facebook twitter

«Η Ηλεία δεν αντέχει άλλους μετανάστες»: Παρέμβαση της Ευγενίας Νικολοπούλου σε ημερίδα της ΝΔ για το μεταναστευτικό

Ημερομηνία: 21-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Η Ηλεία δεν αντέχει και άλλους μετανάστες. Ήδη φιλοξενεί 5.000 περίπου στην ευρύτερη περιοχή του Κάμπου». Αυτό τόνισε σε παρέμβασή της η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ευγενία (Ντένη) Νικολοπούλου στην προ ημερώνπραγματοποιηθείσα στην αίθουσα εκδηλώσεων του κόμματος στην Πειραιώς ημερίδα με θέματα την Προστασία του Πολίτη και τη Μεταναστευτική Πολιτική.

Στην ημερίδα μίλησαν οι παρευρεθέντες υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νότης Μηταράκης, παρέστησαν  ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νικ. Χαρδαλιάς, ο γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής & Ασύλου, Πάτρ. Γεωργιάδης, και ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου.

Παρεμβαίνοντας στη διάρκεια των συζητήσεων, η πολιτευτής της ΝΔ Ευγενία Νικολοπούλου, και αναφερόμενη στη δημιουργία κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών στο Επιτάλιο, τόνισε ότι ο αριθμός των εγκατεστημένων μεταναστών στην Ηλεία ξεπερνά το 1% του πληθυσμού της.

«Στην ευρύτερη περιοχή του Ηλειακού Κάμπου «φιλοξενούνται» 5.000 περίπου. Η κλειστή δομή στο Επιτάλιο είναι επιβλαβής για την Αρχαία Ολυμπία και τον τουρισμό της Ηλείας γενικότερα. Επιπλέον, εγγύς του προτεινόμενου χώρου εγκατάστασης βρίσκεται το Ποτόκι, πού είναι μια υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Η Ηλεία δεν αντέχει άλλους μετανάστες και άλλη υποβάθμιση», επισήμανε.

Η κα Νικολοπούλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα της Προστασίας του Πολίτη, καλώντας τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη να ενισχύσει την αστυνομική δύναμη της Ηλείας και τα ΑΤ Αρχαίας Ολυμπίας και Κατακόλου, για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη προστασία των χιλιάδων διερχομένων τουριστών και των αρχαιολογικών θησαυρών του νομού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος