FOLLOW US: facebook twitter

Έτσι θα γίνει η καταβολή των 800 ευρώ

Ημερομηνία: 04-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Τον τρόπο με τον οποίον θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, προσδιόρισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο Open TV και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι τα 800 ευρώ θα τα λάβουν 1.700.000 εργαζόμενοι-μισθωτοί. Όπως είπε, η αποζημίωση ειδικού σκοπού αφορά τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή και τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, βάσει των Κωδικών Αριθμών Δραστηριοτήτων (ΚΑΔ), που έχουν προσδιοριστεί.

Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι τα χρήματα θα χορηγηθούν σε δύο διαφορετικές ταχύτητες. «Αρχικά, θα τα λάβουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι ανήκουν στις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή, μόλις ολοκληρώσουν την υποβολή του ηλεκτρονικού έντυπου με βάση το ΑΦΜ. Σε λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα 800 ευρώ. Στη συνέχεια, θα ικανοποιηθούν τμηματικά και σταδιακά όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν υποβάλει αίτηση και οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται» σημείωσε ο κ. Βρούτσης. Υπενθύμισε ότι έως τις 20 Απριλίου είναι το χρονικό περιθώριο υποβολής αιτήσεων για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί βάσει του τζίρου τους και έως τις 10 Απριλίου είναι η προθεσμία για τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή.

Πηγή: ethnos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος