FOLLOW US: facebook twitter

Έτοιμος να υποδεχθεί σκουπίδια ο ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς

Ημερομηνία: 02-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

xyta-triantafyllias3

Τελευταίες δοκιμές στη μονάδα μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι δοκιμές στο μηχανολογικό εξοπλισμό της μονάδας μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης στο ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς προκειμένου την ερχόμενη Δευτέρα να ξεκινήσει η κανονική λειτουργία της. Αυτό δήλωσε και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Ήλιδας Παναγιώτης Μαυρίκος μετά την επίσκεψη στο χώρο χθες το μεσημέρι.

xyta-triantafyllias2Στο χώρο των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς το προσωπικό της αναδόχου εταιρίας ελέγχει συνολικά τις τελευταίες λεπτομέρειες. Κυρίως στο χώρο που εγκαταστάθηκε η μονάδα μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης, στο πλαίσιο της προσωρινής ενδιάμεσης λύσης, οι εργάτες χθες όλη μέρα ρύθμιζαν τα μηχανήματα, ώστε να ολοκληρωθούν οι δοκιμές και να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της διαχείρισης των απορριμμάτων των τεσσάρων δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ήλιδας και Πηνειού. Όπως μας εξήγησαν οι τεχνικοί της εταιρίας το υπόλειμμα θα καταλήγει στον ΧΥΤΥ, ενώ υπάρχει γραμμή για τα ανακυκλώσιμα υλικά που θα προκύπτουν από τη διαλογή. Σε ότι αφορά την αποστράγγιση εξήγησαν πως ότι υγρό υπάρχει μέσα στο κύτταρο καταλήγει μέσω ειδικού υδραυλικού δικτύου στην εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού της μονάδας, όπου μετά την επεξεργασία το νερό που θα παράγεται θα χρησιμοποιείται για πότισμα εντός της εγκατάστασης. Στο κύτταρο του ΧΥΤΥ δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα και όλα δείχνουν πως έφτασε η ώρα να λειτουργήσει το μεγάλο έργο.

xyta-triantafyllias1Μαυρίκος: «Επιτέλους είμαστε έτοιμοι»

Αυτό ανέφερε με ανακούφιση και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μαυρίκος χθες. «Επιτέλους είμαστε έτοιμοι. Σήμερα είχαμε μια κοινή επίσκεψη στο χώρο μαζί με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας του δήμου Πύργου Βασίλη Σεϊντή. Είδαμε πως οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Απομένουν οι τελευταίες ρυθμίσεις και πιστεύουμε ότι τη Δευτέρα θα ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία του. Θα επικοινωνήσω και με τους αντιδημάρχους των άλλων δύο δήμων και να έχουμε μια συνάντηση το πρωί της Δευτέρας ώστε να ρυθμίσουμε και το λειτουργικό θέμα της σειράς που θα προσέρχεται κάθε δήμος. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας ήταν μαζί μας και εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για το αν μπορεί μία βάρδια να καλύψει τις ανάγκες των 200 τόνων. Αυτή η ποσότητα που μπορεί να επεξεργαστεί ημερησίως η μονάδα καλύπτει τους τέσσερις δήμους αλλά δεν ξέρουμε αν φτάσει το οχτάωρο. Μας είπε πως αυτό το θέμα μπορεί να λυθεί. Θα δούμε τη ροή των απορριμματοφόρων για να μην υπάρχει αναμονή αλλά και να μη στοιβάζονται τα σκουπίδια. Τη Δευτέρα το πρωί θα λύσουμε αυτά τα θέματα». Ένα ζήτημα σχετικά με την πρόσβαση προς το ΧΥΤΥ υπάρχει από τη στιγμή που ο δρόμος από τα Κονιδέικα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα βατότητας. Έτσι μοναδικός δρόμος είναι αυτός από το Φραγκοπήδημα που οδηγεί στην Τριανταφυλλιά. Εκεί όπως εξήγησε ο κ. Μαυρίκος από σήμερα θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η βατότητα και τη Δευτέρα να είναι όλα εν τάξει για να ξεκινήσει η μεταφορά των φρέσκων σκουπιδιών στο ΧΥΤΥ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος