FOLLOW US: facebook twitter

Έτοιμη να «φύγει» η τροπολογία για το ακατάσχετο των λογαριασμών των αγροτών

Ημερομηνία: 22-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Έτοιμη φαίνεται πως είναι η τροπολογία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία διασφαλίζεται το ακατάσχετο των λογαριασμών των αγροτών για τις επιδοτήσεις μέχρι 15.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κόκκαλης δεν μπόρεσε να δεσμευτεί απέναντι στους αγρότες ποια θα είναι η συγκεκριμένη ημερομηνία της κατάθεσης της τροπολογίας στη Βουλή, τονίζοντας βέβαια ότι «η τροπολογία έχει σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών

Την προστασία των ενισχύσεων, µέσω της θέσπισης του ακατάσχετου των 15.000 ευρώ, ζητούν επιτακτικά το τελευταίο διάστημα οι αγρότες, που λόγω χρεών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία κάθε χρόνο βλέπουν τις επιδοτήσεις του να εξανεμίζονται πριν καλά-καλά πιστωθούν στους λογαριασμούς τους.

Έως σήμερα ισχύει για τους αγρότες ένα ακατάσχετο στα 1.250 ευρώ το μήνα (επί 12 µήνες), µε αποτέλεσμα όταν γίνονται πέραν της µιας πληρωμής στο λογαριασμό τους (όπως συμβαίνει στις πλείστες των περιπτώσεων), να µην τυγχάνουν προστασίας τα χρήματά τους.

Αν και η υπόσχεση για νομοθέτηση του ακατάσχετου έχει πέσει στο τραπέζι από το πρώτο έτος της υπουργίας του Βαγγέλη Αποστόλου– σχεδόν τέσσερα χρόνια µετά –  δεν έχει προχωρήσει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος