FOLLOW US: facebook twitter

Έτοιμη για παν ενδεχόμενο η Ελλάδα μετά τις ακραίες προκλήσεις της Άγκυρας, η Τουρκία «όσο απομονώνεται τόσο εξαγριώνεται»

Ημερομηνία: 10-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Η Τουρκία όσο απομονώνεται, τόσο εξαγριώνεται» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΕΒΕΑ. Στη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός με το βλέμμα «στραμμένο» στις προκλήσεις της Άγκυρας.

«Όσο απομονώνεται, τόσο εξαγριώνεται» ανέφερε -προσπαθώντας να εξηγήσει- τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα βρεθεί σήμερα, Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη για τη Σύνοδο για τη συνεργασία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Σύνοδος αναμένεται να αναδείξει τον «ηγετικό ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ως συνδιαμορφωτή των συζητήσεων που αφορούν το μέλλον της περιοχής σε μια κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία, καθώς και της Θεσσαλονίκης ως κέντρου της περιοχής».

Και βέβαια δεν μπορεί παρά να έχει στραμμένο το βλέμμα προς τις προκλήσεις της Άγκυρας, που κορυφώθηκαν την Πέμπτη με τον ίδιο τον Ερντογάν να απειλεί ακόμα και με αναρτήσεις του γραμμένες στα ελληνικά για μια… επανάληψη της Μικρασιατικής Καταστροφής αν η Ελλάδα δεν «συνετιστεί».

Το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε «συναγερμό» παρακολουθώντας τις τουρκικές προκλήσεις και απαντώντας με διπλωματικά μέσα όπως η αποδόμηση των τουρκικών αιτιάσεων με τους 16 χάρτες που έδωσε στη δημοσιότητα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα η κυβέρνηση προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο πρόκλησης εκ μέρους του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμακτσί, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Τουρκία στη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης.


dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος