FOLLOW US: facebook twitter

Ετοιμάζουν φιέστα για την επίσημη έναρξη της Πατρών- Πύργου

Ημερομηνία: 30-12-2021 | Συντάκτης:

Στην Πάτρα το πρώτο δίμηνο του 2022 Μητσοτάκης – Καραμανλής για τα έργα σιδηροδρομικής γραμμής Ρίο – λιμάνι Πάτρας και αυτοκινητόδρομου


Πυρετωδώς ετοιμάζεται η Κυβέρνηση για να χειριστεί – ουσιαστικά και κυρίως επικοινωνιακά – την εκκίνηση δύο σημαντικών έργων υποδομής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , όπως είναι η έναρξη της ενιαίας κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών -Πύργου από την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ και του τελευταίου τμήματος της σύγχρονης σιδηροδρομικής γραμμής Ρίο – νέο λιμάνι Πάτρας. Έτσι, ετοιμάζεται φιέστα για την επίσημη κήρυξη έναρξης των δύο αυτών έργων.

Ειδικότερα, στο υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Πελοπόννησος”, βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία σχεδίου, που έχει ως χρονική αφετηρία την 14η Ιανουαρίου, ημέρα δημοπράτησης του μεγάλου έργου για το ηλεκτροκίνητο τρένο, το οποίο περιμένει η Πάτρα εδώ και δεκαετίες.

Την περίοδο αυτή όμως, κυοφορείται, σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο και η επίσημη έναρξη του «παγωμένου» δρόμου Πάτρα – Πύργος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της εφημερίδας “Πελοπόννησος”, εξετάζεται η ανακοίνωση έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών μαζί με το σιδηροδρομικό έργο.

Σε αυτή την περίπτωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αυτός που θα ηγηθεί του κυβερνητικού κλιμακίου, το οποίο θα βρεθεί στην περιοχή, μαζί βέβαια με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή.

Το πιθανότερο σενάριο, για τον χρόνο που αυτό θα συμβεί, είναι στο τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου, αφού διακαής πόθος του κυβερνητικού επιτελείου είναι, αυτή τη φορά, το νέο έργο της Ολυμπίας Οδού να έχει ξεκινήσει κι όχι να δοθεί η αίσθηση, πως για μία φορά ακόμα… θα ξεκινήσει και έτσι να χαθεί «επικοινωνιακά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος