FOLLOW US: facebook twitter

Εθνική Ελλάδας: Παρουσίαση του Πογέτ-Η δήλωσή του για Σωκράτη, Μανωλά, Σιόβα

Ημερομηνία: 18-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Grand Hyatt» η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή της Εθνικής Ομάδας, Γουστάβο Πογέτ. Ο Πογέτ εμφανίστηκε διατεθειμένος να καλέσει ξανά στην Εθνική τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο, ενώ για τον Σιόβα ανέφερε πως «η περίπτωσή του είναι διαφορετική».


Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ευχαριστώ την Ομοσπονδία και όλους τους ανθρώπους στο τμήμα ποδοσφαίρου που μου έδωσαν τη δυνατότητα να είμαι ο επικεφαλής προπονητής της Εθνικής Ανδρών. Χαίρομαι που επιστρέφω, καθώς είχα περάσει μια ωραία περίοδο στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη τιμή για μένα και θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια ώστε να έχουμε την επιτυχία που ανέφερε ο πρόεδρος. Γνωρίζω τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, δεν σταμάτησα να παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο και πιστεύω στην ποιότητά τους. Θα ξεκινήσουμε μαζί από το ΄σημείο μηδέν΄.

Είπα ναι στην πρόταση γιατί πραγματικά πιστεύω στο ταλέντο και στην ποιότητα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Επιτυχία είναι το τελικό αποτέλεσμα και στόχος μου είναι να υπάρχει ενότητα στην ομάδα, να είμαστε πρώτοι στον όμιλο του Nations League και στη συνέχεια να είμαστε έτοιμοι στα προκριματικά του Euro και να επιστρέψουμε στις τελικές φάσεις των μεγάλων διοργανώσεων.

Οι επιτυχίες ορίζονται από τις νίκες και τις προκρίσεις. Οπότε πρέπει αυτό να έχουμε πρωτίστως στο μυαλό μας. Δεν έχει νόημα να παίζεις ωραίο ποδόσφαιρο και να μην πετύχεις προκρίσεις, οπότε πρέπει να είμαστε πρακτικοί και να προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε το ωραίο ποδόσφαιρο με τις νίκες. Είμαι εδώ για τις νίκες, πιστεύω στην ποιότητα των παικτών και θέλω να έχουμε μία ταυτότητα που θα ταιριάζει και σε μένα και στους παίκτες.

Γνωρίζω ξεκάθαρα την κατάσταση που υπήρξε με τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Σιόβα. Ανέφερα πριν το μήνυμα ότι ξεκινάμε από το σημείο μηδέν, είναι μια νέα αρχή, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, συνεπώς οι πόρτες της Εθνικής είναι ανοιχτές για όλους τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν στην ομάδα. Έχω μιλήσει με την ομοσπονδία, δεν τιμωρούμε κανέναν, δεν υπάρχει ζήτημα συλλόγων, το μόνο που μας απασχολεί είναι η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της χώρας. Η περίπτωση των Μανωλά και Παπασταθόπουλου είναι διαφορετική από αυτήν του Σιόβα, ωστόσο γνωρίζω προσωπικά και τον τελευταίο από τη Λεγανές και είναι πολύ εύκολο για μένα να επικοινωνήσω μαζί του.

Θα υπάρξει μια μεγάλη λίστα και στη συνέχεια θα μιλήσω με όλους τους παίκτες που θα περιλαμβάνονται σε αυτήν. Θα καλέσω όποιους κρίνω ότι χρειάζονται στα φιλικά παιχνίδια. Να μην ξεχνάμε ότι η Εθνική είναι η πιο σημαντική ομάδα στη χώρα. θα μιλήσουμε με τους κκ Κωνσταντινίδη και Φύσσα ώστε μετά τα φιλικά να έχουμε ένα συμπαγές γκρουπ για το Nations League, όμως επειδή ζούμε στην εποχή του covid και υπάρχουν πάντα οι τραυματισμοί, πρέπει να έχουμε ευελιξία.

Θα επιδιώξουμε την πειθαρχία, την τιμιότητα, το πάθος και την σκληρή δουλειά ώστε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα, όλους τους Έλληνες. Να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και να φτάσουμε σε νίκες. Δεν είμαι εδώ σήμερα για να αναλύσουμε συστήματα, ωστόσο θέλω να πω ότι χρειάζεται ισορροπία ανάμεσα στο αμυντικό και το επιθετικό παιχνίδι. Στην Ισπανία έχουν μια παροιμία, λένε ότι αν τραβήξεις την κουβέρτα προς τα κάτω θα μείνει ξεσκέπαστο το κεφάλι, ενώ αν την τραβήξεις προς τα πάνω θα μείνουν ξεσκέπαστα τα πόδια. Εμείς θέλουμε ισορροπία. Η δουλειά στις εθνικές ομάδες είναι διαφορετική σε σχέση με τους συλλόγους. Θα κρατήσουμε τα θετικά της ομάδας και θα προσθέσουμε την καινούρια φιλοσοφία.

Οι Έλληνες έχουν πάθος για το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Θέλουμε την ώθηση των φιλάθλων στους εντός έδρας αγώνες και συζητάμε το θέμα της έδρας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος