FOLLOW US: facebook twitter

Εθνική Ελλάδας/Nations League: Κρίσιμο ματς με Σλοβενία

Ημερομηνία: 18-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Εθνική Ελλάδας υποδέχεται σήμερα στις 9.45μ.μ. στη Ριζούπολη, τη Σλοβενία, για την 6η και τελευταία αγωνιστική του Nations League και θέλει μόνο νίκη για να προσπεράσει τους Σλοβένους στη βαθμολογία και να πάρει την 1η θέση στον Όμιλο και μαζί την άνοδο στη League B, η οποία έχει πιο ισχυρούς αντιπάλους και μεγαλύτερο κύρος.

Επιπλέον, η πρωτιά στον όμιλο του Nations League ενδέχεται να έχει οφέλη στα προκριματικά του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά μπορεί να μην δώσει και τίποτε άλλο εκτός του προβιβασμού στην Β΄ Κατηγορία!

Οι 10 ομάδες που θα πάρουν την πρώτη θέση από τους ομίλους των προκριματικών για το ερχόμενο Μουντιάλ, θα πάρουν απευθείας το εισιτήριο. Οι 10 ομάδες που θα έρθουν δεύτερες θα παίξουν διπλούς αγώνες πλέι-οφ μαζί με τις δύο καλύτερες ομάδες που κατέκτησαν την πρώτη θέση στους ομίλους τους στο Nations League, εφόσον αυτές δεν έχουν πάρει απευθείας το εισιτήριο για το Μουντιάλ ή δεν έχουν κατακτήσει την δεύτερη θέση.

Αν τελείωνε σήμερα το Nations League (και με τις σημερινές βαθμολογίες) και η Ελλάδα είχε πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο της, τότε για να βρεθεί στα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ, θα ευχόταν 7 από τις 8 αυτές ομάδες  (Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Σκωτία, Ρωσία, Ουαλία) να έχουν πάρει απευθείας την πρόκριση ή να έχουν ήδη ένα εισιτήριο στα μπαράζ, κάτι όχι και τόσο απίθανο.

 

Η βαθμολογία
(Σε 5 αγώνες)

1. Σλοβενία 13 (8-1)

2. Ελλάδα 11 (6-1)

3. Κόσσοβο 2 (3-6)

4.Μολδαβία 1 (1-10)

 

H τελευταία αγωνιστική (18/11)

Ελλάδα – Σλοβενία

Κόσοβο – Μολδαβία


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος