FOLLOW US: facebook twitter

Εθνική Ελλάδας/Nations League: Κερδίζει τη Σλοβενία, παίρνει την άνοδο

Ημερομηνία: 17-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη, η Εθνική Ελλάδας νίκησε 2-0 τη Μολδαβία στο Κισινάου για την 5η αγωνιστική στον 3ο Όμιλο της League C και παρέμεινε στο κυνήγι της πρώτης θέσης και της ανόδου στη League B του Nations League. Στο άλλο παιχνίδι του 3ου ομίλου η Σλοβενία νίκησε 2-1 εντός έδρας το Κόσοβο και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς, έναντι 11 της Εθνικής. Έτσι, η Εθνική μας ομάδα θέλει μόνο νίκη επί της Σλοβενίας, στο τελευταίο παιχνίδι, αύριο Τετάρτη στη Ριζούπολη, για να πάρει την άνοδο στη League B.

Στον αγώνα στο Κισινάου η Ελλάδα είχε την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, κέρδισε κόρνερ, κυκλοφόρησε τη μπάλα, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει τη ζώνη άμυνας της Μολδαβίας, μέχρι το 32΄. Τότε ο Κώστας Φορτούνης δημιούργησε τον χώρο και με ένα «κεραυνό» αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή της Μολδαβίας, έστειλε τη μπάλα στο “Γ” του Ναμάσκο για το 0-1. Και λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο, στο 41΄, ο Φορτούνης έδωσε την ασίστ στον Τάσο Μπακασέτα και ο Έλληνας αρχηγός, από το ύψος του πέναλτι, με εξαιρετικό πλασέ πέτυχε το 0-2, που ήταν και το τελικό σκορ της ελληνικής νίκης.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας (62΄ Κυριακόπουλος), Τζαβέλλας, Χατζηδιάκος, Μαυρίας, Ζέκα, Μπουχαλάκης, Μπακασέτας, Φορτούνης (65΄ Τζόλης), Λημνιός (79΄ Χατζηγιοβάννης), Παυλίδης (79΄ Γιακουμάκης).

 

Η βαθμολογία

(Σε 5 αγώνες)

1. Σλοβενία 13 (8-1)

2. Ελλάδα 11 (6-1)

3. Κόσσοβο 2 (3-6)

4. Μολδαβία 1 (1-10)

 

H τελευταία αγωνιστική (18/11)

Ελλάδα – Σλοβενία

Κόσοβο – Μολδαβία


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος