FOLLOW US: facebook twitter

Εθνική Ελλάδας: Κρίσιμο ματς με Γεωργία

Ημερομηνία: 31-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Σήμερα στις 21.45 ο αγώνας για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ

Η Εθνική Ελλάδας στην πρεμιέρα του 2ου Ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην Γρανάδα από την Ισπανία και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθειά της για πρόκριση στα τελικά του Κατάρ. Την Κυριακή είχε ρεπό και έδωσε φιλικό ματς στην Τούμπα με αντίπαλο την Ονδούρα, ενώ σήμερα (ώρα 21.45-OPEN TV & COSMOTE SPORT 1) υποδέχεται στο ίδιο γήπεδο την Γεωργία, για την 3η αγωνιστική, σε ένα πολύ κρίσιμο ματς. Στην πρεμιέρα, η Γεωργία έχασε 1-0 από τη Σουηδία εκτός έδρας και το βράδυ της Κυριακής ηττήθηκε 2-1 εντός από την Ισπανία με γκολ στις καθυστερήσεις (στο άλλο ματς του ομίλου Κόσοβο-Σουηδία 0-3).

Το απόγευμα της Κυριακής, στο φιλικό με την Ονδούρα (νίκη με 2-1), ο ομοσπονδιακός προπονητής Τζον Φαν’τ Σχιπ προχώρησε σε 10 αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ισπανία. Μόνο ο Πέτρος Μάνταλος ήταν αυτός που διατήρησε τη θέση του. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε στο 14΄ με τον Βαγγέλη Παυλίδη από ασίστ του Φορτούνη και ισοφαρίστηκε στο 40ο λεπτό με γκολ του Ροντρίγκες. Στο 59΄ ο Παυλίδης πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με κεφαλιά από σέντρα του Μασούρα, γράφοντας το τελικό 2-1.

Επιθετικά με Γεωργία

Για το σημερινό ματς με την Γεωργία, ο Τζον Φαν’τ Σχιπ αναμένεται να κάνει αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα σε σχέση με το ματς με την Ισπανία και να παρατάξει επιθετικό σχήμα λόγω της ανάγκης για νίκη.  Το 4-3-3 πιθανότατα θα μετατραπεί σε 4-2-3-1, με τον Μπακασέτα να επιστρέφει σε ρόλο «δεκαριού» μπροστά από τους Ζέκα και Μπουχαλάκη. Ο Τζόλης αναμένεται να πάρει θέση στα εξτρέμ, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον Γιακουμάκη στο «9». Από εκεί και πέρα, ο Γιαννούλης συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να παίξει ως βασικός στα αριστερά της άμυνας και δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή και στην απέναντι πλευρά, αφού ίσως προτιμηθεί ο Ανδρούτσος αντί του Μπακάκη. Σε κάθε περίπτωση, η Εθνική θα αγωνιστεί με εντελώς διαφορετική νοοτροπία, αφού το ματς με την Γεωργία είναι στα… κυκλωμένα για νίκη.

Τζον Φαν’τ Σχιπ: «Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια»

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Γεωργία τόνισε ότι οι παίκτες πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι για να πάρουν τη νίκη.

Για την κατάσταση των παικτών, είπε: «Θεωρώ ότι η ομάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Όλα τα παιδιά είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Είχαμε κάποια μικροπροβληματάκια μετά το ματς με την Ισπανία και στις προπονήσεις, όμως όλοι είναι σε καλή κατάσταση. Είναι έτοιμοι για τον αυριανό (σ.σ. σημερινό) αγώνα. Αυτά είναι τα καλά νέα. Το πνεύμα που επικρατεί είναι πολύ καλό. Να εστιάσουμε στο πλάνο που θα έχουμε και στο πώς θα το εκτελέσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζουμε απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, όπως η Γεωργία, που έκανε πολύ καλές εμφανίσεις απέναντι σε Σουηδία και Ισπανία και ίσως άξιζαν και περισσότερα. Θεωρώ ότι δεν θα είναι τόσο απλά τα πράγματα. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια σε κάθε περίπτωση. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και φυσικά πρέπει να κερδίσουμε».

Για το πώς παίζει η Γεωργία και τι δυσκολίες θα αντιμετωπίσει η Εθνική, τόνισε: «Η ομάδα της Γεωργίας θα παραταχθεί με νέο προπονητή, τον Σανιόλ, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε ομάδες υψηλού επιπέδου, όπως η Μπάγερν. Έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο και προσπαθεί να ενσταλάξει όλες τις ιδέες του στην ομάδα που προπονεί. Είναι μια ομάδα που παίζει συμπαγές ποδόσφαιρο, γρήγορο, και ειδικά όταν παίρνουν την μπάλα στα πόδια τους. Έχουν γρήγορους παίκτες μπροστά και γι’ αυτό όταν χάνουμε την μπάλα θα πρέπει να βρισκόμαστε στη σωστή θέση, ώστε να την επανακτούμε. Είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου, οπότε πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Σε κάθε περίπτωση θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι».

 

Η βαθμολογία

(Σε 2 αγώνες)

  1. Σουηδία 6 (4-0)
  2. Ισπανία 4 (3-2)
  3. Ελλάδα 1 (1-1)
  4. Γεωργία 0 (1-3)
  5. Κόσοβο 0 (0-3)

 

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Τετάρτη 31 Μαρτίου

21:45: Ελλάδα – Γεωργία

21:45: Ισπανία – Κόσοβο

Ρεπό: Σουηδία


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος