FOLLOW US: facebook twitter

Εθνικές εκλογές 2019: Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής

Ημερομηνία: 12-06-2019 | Συντάκτης:

Θυροκολλήθηκε όπως αναμενόταν χθες το απόγευμα, το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των πρόωρων εθνικών εκλογών. Με τον τρόπο αυτό, ξεκίνησε και επισήμως η προεκλογική περίοδος.

Το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση της Βουλής θυροκολλήθηκε, κατά παράδοση, από τον φρούραρχο της Βουλής –  Κώστα Κυριαζόπουλο.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, η Βουλή με την νέα της σύνθεση θα συνεδριάσει και πάλι την Τετάρτη 17 Ιούλη στις 11 το πρωί, δέκα μέρες μετά τις εκλογές, όταν και θα ορκιστούν οι νέοι βουλευτές. Aμέσως μετά θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Προεδρείου του Κοινοβουλίου, με την εκλογή του νέου προέδρου, των αντιπροέδρων του Σώματος και των κοσμητόρων και γραμματέων.

Τι αλλάζει στην κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο Αντώνης Ρουπακιώτης αναλαμβάνει υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην κυβέρνηση Σαμαρά. Τοποθετήθηκε υπουργός έπειτα από πρόταση του Φώτη Κουβέλη, με τον οποίο είναι προσωπικοί φίλοι. Παραιτήθηκε από υπουργός, όταν η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση Σαμαρά λόγω της ΕΡΤ. Υπήρξε ακόμα υποψήφιος με την ΕΔΑ το 1974.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Λευτέρης Κρέτσος, στη θέση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος θα δώσει τη μάχη του σταυρού για την επανεκλογή του, ενώ ή Έφη Αχτσιόγλου επιστρέφει στο κόμμα, αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου στον ΣΥΡΙΖΑ και τίθεται -εκτός απροόπτου- επικεφαλής στο Επικρατείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος