FOLLOW US: facebook twitter

Σκουπιδότοποι τα πρανή των δρόμων: Εθελοντική δράση καθαρισμού από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο η «Ωλένη»

Ημερομηνία: 19-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Περιβάλλον

Μια σημαντική  δράση σε ένα μικρό τμήμα, στο τεράστιο πρόβλημα που έχουμε στα πρανή των αγροτικών –επαρχιακών και εθνικών μας δρόμων, με στόχο να μαζεψουν τα  λογής – λογής διάσπαρτα σκουπίδια που συνήθως εκσφενδονίζονται από τα παράθυρα των διερχόμενων αυτοκινήτων, πραγματοποίησαν προχθές από κοινού οι τοπικές κοινότητες Παλαιοβαρβάσαινας και Ωλένης και εθελοντές του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου η ‘Ωλένη’, με την στήριξη και συνδρομή εργαζομένων της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Πύργου. Η μικρή αλλά σημαντική εθελοντική επιχείρηση καθαρισμού έγινε στα πάρκινγκ της Βαρβασαινας και σε ένα τμήμα του κεντρικού δρόμου προς Αρχαία Ολυμπία μέχρι τον επαρχιακό δρόμο Παλαιοβαρβασαινας προς Καρουτες και το ραντεβού δόθηκε στις 8.30 το πρωί της Παρασκευής στο παλιό εργοστάσιο Ξυλίας Κακαλή.

Στην μικρή ομάδα καθαρισμού συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ωλένης Λύσανδρος Παπαδόπουλος που είχε βεβαίως φέρει και το τρακτέρ του για την αποκομιδή των σκουπιδιών που συγκεντρώθηκαν, ο πρόεδρος της Παλιοβαρβασαινας Γιώργος Πολιτικός, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου η “Ωλένη΄ Αγγελική Δημητρακάκη και τέσσερις εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Πύργου με τον αντίστοιχο εξοπλισμό.

Όπως ανέφεραν στόχος τους δεν είναι να μαζεύουν α σκουπιδια του καθενός, αλλά αν στείλουν ένα μήνυμα προς όλους, οτι υπαίτιοι αυτού του σκουπιδότοπου στα πρανή των αγροτικών και εθνικών δρόμων, ειμαστε όλοι μας και αυτό πρέπει να σταματήσει.

Όπως επισήμανε η πρόεδρος του Λαογραφικού κ. Αγγελική Δημητρακάκη “ Ο επιβάτης του κάθε διερχόμενου αυτοκινήτου που για τη δική του πρόσκαιρη διευκόλυνση πετά έξω από το παράρθυρο ότι δεν του χρειάζεται χωρίς να σκέφτεται ότι το πετά στο σπίτι του δηλαδή στο περιβάλλον στο οποίο αποτελεί και αυτός μέρος. Εμείς λοιπόν …μια μικρή ομάδα από το χωριό μας καθαρίσαμε ένα μικρό τμήμα….Στόχος μας ΔΕΝ είναι να μαζεύουμε του καθενός τα σκουπίδια ΑΛΛΆ …πρώτα να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο να σταματήσει αυτήν την πολύ κακή συνήθεια που δεν μας τιμά και μας προσβάλει όλους. Δεν ντρεπόμαστε που μαζέψαμε εθελοντικά τα σκουπιδια του καθενός. Εύχομαι και ελπίζω με την κίνηση μας αυτή κάποιοι να καταλάβουν ότι δεν πάει άλλο και πρέπει να αλλάξουμε..”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος