FOLLOW US: facebook twitter

Εθελοντική δράση από τον Σύλλογο Φίλων Λίμνης Μουριάς: Στόχος η δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου στην πρώην λίμνη

Ημερομηνία: 20-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Περιβάλλον

Μια εθελοντική δράση σε στόχο  να θέσουν τις βάσεις για την δημιουργία ενός περιβαλλοντικού πάρκου στο άγονο και άνυδρο τοπίο της πρώην λίμνης Μουριάς , υλοποίησαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου Φίλων λίμνης Μουριάς και Αλφειού. Η δράση στην οποία συμμετείχε ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Κανελλακόπουλος και αρκετά μέλη, όπως και ο αντιδήμαρχος Πύργου Μαρίνος Αχτύπης, περιελάμβανε δενδροφύτευση με 100 αλμυρίκια που ταιριάζουν στην φυσιογνωμία της περιοχής και έχουν ελάχιστες ανάγκες ποτίσματος, καθαρισμό και απομάκρυνση των σκουπιδιών σε μια μεγάλη έκταση.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και εξωτερικοί χώροι

Όπως τόνισαν ο πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου « στόχος μας είναι με την δράση αυτή και την βοήθεια των μελών μας, να θέσουμε τις βάσεις για την δημιουργία ενός περιβαλλοντικού πάρκου που θέλουμε να δημιουργήσουμε στο μέλλον εδώ στην ταλαιπωρημένη και κακοποιημένη πρώην λίμνη της Μουριάς, για να αποκτήσει ξανά ζωή. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους που βοήθησαν εθελοντικά.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, δρόμος και γρασίδι

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ.  Γιάννης Κανελλακόπουλος πρόσθεσε ότι με «την δράση αυτή κάνουμε μια αρχή  για να δημιουργηθεί ένα περιβαλλοντικό πάρκο σαν μικρογραφία αυτού του μεγάλου περιβαλλοντικού πάρκου που οραματιζόμαστε, με βάση τη λίμνη Μουριάς. Ευελπιστούμε  όμως και στην συνεργασία και την βοήθεια όλων των αρχών, ώστε το έργο μας να είναι η βάση, για ένα μελλοντικό σχεδιασμό του περιβαλλοντικού πάρκου”.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου  Φίλων Λίμνης Μουριάς κ. Νίκος Λύμουρας, συμπλήρωσε ότι το μέρος αυτό είναι για πολλά χρόνια παραμελημένο, υπάρχουν σκουπίδια, είναι μία άγονη γραμμή την οποία εκμεταλλεύονται με οποιονδήποτε τρόπο. «Θα προσπαθήσουμε εθελοντικά πάντα να ευαισθητοποιήσουμε και λίγους ακόμα φίλους και συνανθρώπους μας προκειμένου να μας βοηθήσουν. Σε ό,τι αφορά τις αρχές τώρα εμείς εδώ είμαστε, ας μας δουν και αν θέλουν να μας βοηθήσουν.»

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και γρασίδι

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, δέντρο και εξωτερικοί χώροι


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος