FOLLOW US: facebook twitter

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Πελόπιο

Ημερομηνία: 10-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Υγεία

Με επιτυχία αλλά δυστυχώς χωρίς την προσδοκώμενη ανταπόκριση, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η Εθελοντική αιμοδοσία στο Μπαντούενιο Πολιτιστικό Κέντρο του Πελοπίου, που συνδιοργάνωσαν με πρωτοβουλία τους ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Αρχαίας Πίσας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πελοπίου σε συνεργασία με τον Σταθμό Αιμοδοσίας του Γ. Ν. Ηλείας. Η αιμοδοσία έλαβε χώρα από τις 10 το πρωί της Κυριακής ως τις 1 το μεσημέρι στο Μπαντούνειο με την συμμετοχή νέων και παλαιών αιμοδοτών που υποβλήθηκαν αρχικά στον απαιτούμενο ιατρικό έλεγχο από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Πύργου.

Ωστόσο όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογο Αρχαίας Πίσας παρότι προσφέρθηκε ακόμα και να μεταφέρει με δικά του μέσα αιμοδότες από την Αρχαία Πίσα στο Πελόπιο, η συμμετοχή δεν ήταν ικανοποιητική, αλλά ο Σύλλογος θα συνεχίσει να προσπαθεί να μεταδίδει την αξία και την σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:

«Δυστυχώς στην αιμοδοσία το Πελόπιο δεν υπήρξε ανταπόκριση. Θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι την πραγματική έννοια της αιμοδοσίας και όχι μόνο την ανταποδοτική. Ελπίζουμε και ευχόμαστε στο μέλλον να υπάρξει συμμετοχή και μένουμε μόνο στη σκέψη των απλών συγκυριών. Ο σύλλογος θα συνεχίσει να προσπαθεί για το καλύτερο και ίσως θα πρέπει να ξανά δούμε το θέμα τις ενημέρωσης όσον αφορά την αιμοδοσία.”

Από την πλευρά του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πελοπίου ευχαρίστησε όλους όσους προσέφεραν αίμα τονίζοντας ότι “Ευχαριστούμε θερμά όσους προσέφεραν λίγο απο το χρόνο τους και το αιμα τους……αλλά και αυτούς που για διάφορους λόγους δε μπόρεσαν” και ευχήθηκαν σε όλους Καλή Μ. Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος