FOLLOW US: facebook twitter

Έστρωσαν «τραπέζι θεατρικό» κερνώντας γέλιο!

Ημερομηνία: 17-11-2021 | Συντάκτης:

Με τρεις ξεκαρδιστικές παραστάσεις η θεατρική ομάδα ΕρασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο επιστροφής της στο σανίδι


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Τρεις υπέροχες βραδιές, με άφθονο γέλιο, χάρισε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο θεατρόφιλο κοινό στον Πολυχώρο Πολιτισμού δήμου Ήλιδας, η θεατρική ομάδα ΕρασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας που μετά από δύο χρόνια λόγω κορονοϊού ανέβηκε ξανά στο σανίδι με δύο ξεκαρδιστικές κωμωδίες σε σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα, θυμίζοντας σε όλους πώς είναι το καλό θέατρο!

Ο χώρος λειτούργησε ως μεικτός – για εμβολιασμένους αλλά και ανεμβολίαστους με επίδειξη rapid test, με μικρότερο αριθμό θεατών που ωστόσο και στις τρεις παραστάσεις υπερκαλύφθηκε στο επιτρεπτό όριο, τηρουμένων βεβαίως όλων των περιοριστικών μέτρων για τον . H ανταπόκριση του κοινού ήταν συγκινητική, γεγονός που αποδεικνύει ότι στον κόσμο είχε λείψει το θέατρο και κυρίως το χαμόγελο. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι ΕρασιΤΕΧΝΕΣ επέλεξαν δύο μονόπρακτα κωμικά έργα, για να σμίξουν ξανά με το κοινό, στρώνοντας «τραπέζι θεατρικό» κερνώντας γέλιο! Το πρώτο έργο που παίχτηκε, ήταν το “Απίθανα γενέθλια” στο οποίο πρωταγωνιστούσαν τέσσερις γυναίκες: Αργυρώ Αντωνοπούλου, Ελένη Κορδαλή , Ελένη Σκορδίλη και Χαρά Μπέκιου, ενώ ερμήνευσε με ζωντανή μουσική επί σκηνής ο Μάκης Λούντζης . Το άλλο έργο είχε τοπικό χρώμα, ήταν η “Αμαλιαδαία πεθερά”, που έχει γράψει το μέλος της ομάδας Ελένη Σκορδίλη, και έπαιξαν επίσης τέσσερα μέλη της ομάδας: Αργυρώ Αντωνοπούλου, Αντώνης Λουκόπουλος και Γιώργος Παλυβός Ελένη Σκορδίλη. Καταπληκτικές ερμηνείες και ωραία ζωντανά κείμενα σε δύο καλοστημένες παραστάσεις που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Να σημειώσουμε ότι και τα δύο έργα διακρίθηκαν πέρυσι και φέτος στο 1ο και 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μονοπράκτων που έγιναν στα Φιλιατρά.

Ο σκηνοθέτης Χάρης Κότσιφας, ανανέωσε το ραντεβού της θεατρικής ομάδας με το κοινό καθώς ολοκληρώθηκε ο κύκλος των προγραμματισμένων παραστάσεων και τόνισε ότι « ένα ακόμη όμορφο ταξίδι έφτασε στο τέλος του! Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας στηρίξατε σε μια τόσο δύσκολη περίοδο!!!Μας είχατε λείψει!!!Θα τα ξαναπούμε σύντομα», ενώ όλα τα μέλη της Θ.Ο ήταν ενθουσιασμένοι.

« Οι “ερασιΤΕΧΝΕΣ” περάσαμε υπέροχα, γιατί επιτέλους πατήσαμε επίσημα την σκηνή μετά από 2 χρόνια μοναξιάς και γιατί σμίξαμε πάλι με όλους εσάς που ήρθατε να μας δείτε και να σας δούμε. Χαρήκαμε που είδαμε ένα θέατρο να χαμογελά. Σας ευχαριστούμε πολύ.»

Οι «ερασιΤΕΧΝΕΣ» είναι η πρώτη θεατρική ομάδα της Ηλείας που επανακάμπτει στο σανίδι μετά την υποχρεωτική «σιωπή» του κορονοϊού, κάνοντας πρεμιέρα επιστροφής στο θέατρο και βεβαίως αποζημίωσε όλους εκείνους που την τίμησαν με την παρουσία τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος