FOLLOW US: facebook twitter

Υπερβάλλων ζήλος κατά της Ηλείας: Εστάλη στο υπ. Παιδείας η απόφαση της Συγκλήτου του Παν/μίου Πατρών

Ημερομηνία: 30-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα
-Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για τη σύνταξη της κοινής επιστολής προς τον πρωθυπουργό

Αποφασισμένο για άμεση αποβολή της Ηλείας από το Μηχανογραφικό 2021 είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς χθες εστάλη στο υπουργείο Παιδείας η απόφαση της Συγκλήτου, με την οποία καταργείται η Μουσειολογία και μεταφέρεται στο Μεσολόγγι η Γεωπονία, όπως προβλέπει το πόρισμα της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του ιδρύματος.

Σύμφωνα με το έγγραφο που υπογράφει ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας, το πανεπιστήμιο ενημερώνει την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την πλειοψηφική έγκριση του Στρατηγικού Σχεδιασμού και της ζητά να πράξει τα δέοντα το συντομότερο δυνατόν.

«Παρακαλούμε για τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της διαδικασίας υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδίου για την Ακαδημαϊκή & Ερευνητική Ανάπτυξη του Παν/μίου Πατρών, εφόσον γίνεται αποδεκτό, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και σε συνάρτηση με τον επικείμενο καθορισμό του αριθμού των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022», αναφέρει χαρακτηριστικά ο . Μπούρας.

Υπενθυμίζεται ότι το Σχέδιο προβλέπει την ενσωμάτωση της Μουσειολογίας στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας, το οποίο θα μεταφερθεί από το Αγρίνιο στην Πάτρα, ενώ για τη Γεωπονία προβλέπει τη μεταφορά της στο Μεσολόγγι και τη συνένωσή της με το τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής και Επιστήμης Βιοσυστημάτων& Γεωργικής Παραγωγής». Πρόταση του Πανεπιστημίου είναι η ταχύτερη εφικτή νομοθέτηση των συγκεκριμένων αλλαγών, για να ισχύσουν προτού διανεμηθεί στους μαθητές της Γ΄Λυκείου και υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών το Μηχανογραφικό της ακαδημαϊκής περιόδου 2021-2022, εξέλιξη που ισοδυναμεί με τον πλήρη εξοβελισμό της Ηλείας από τον ακαδημαϊκό χάρτη.

Παράλληλα, είναι σε πλήρη εξέλιξη οι διαβουλεύσεις μεταξύ των τοπικών φορέων για τη σύνταξη της επιστολής που θα σταλεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία αναμένεται να ζητηθεί η άμεση παρέμβασή του για να αρθεί η συντελούμενη αδικία εις βάρος της Ηλείας καθώς και ο προγραμματισμός συνάντησης μαζί το,προκειμένου να εκθέσουν τα επιχειρήματά τους για την παραμονή των τμημάτων  Μουσειολογίας και Γεωπονίας ζητώντας ταυτόχρονα να φτάσει το θέμα στη Βουλή.

Η σύνταξη κοινής επιστολής προς τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων αποφασίστηκε στη σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου, στην οποία συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Ηλείας, όλοι οι Ηλείοι Βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, οι δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, όπου και υπήρξε ομοφωνία απόψεων και δυσαρέσκεια όλων για την απόφαση της Συγκλήτου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος