FOLLOW US: facebook twitter

Εσπερινό Γυμνάσιο Λύκειο Αμαλιάδας: Φάρος ελπίδας και πολιτισμού

Ημερομηνία: 06-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίστηκε για έκτη συνεχή χρονιά η δράση της λογοτεχνικής ( ποιητικής ) ομάδας ‘’ Ροές ‘’ του Εσπερινού Γυμνασίου- Λυκείου Αμαλιάδας, με την εποπτεία του φιλολόγου του σχολείου κ. Γιώργου Στασινόπουλου.

Οι μαθητές, μαθήτριες με χαρά και όρεξη ολοκλήρωσαν τα έργα τους και πήραν μέρος σε ποιητικούς διαγωνισμούς ανά τη χώρα.

Οι φετινές συμμετοχές ξεκίνησαν με την αποστολή ποιημάτων στο αρχαιότερο ελληνικό λογοτεχνικό σωματείο, την ‘’ Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών ‘’, όπου αναμένονται τα αποτελέσματα. Ακολούθησαν οι συμμετοχές στο διαγωνισμό του Δήμου Καλαβρύτων σχετικά με το Ολοκαύτωμα από μαθητές της Γ’ Γυμνασίου.

Στη συνέχεια, στα πλαίσια της διεξαγωγής μαθητικών καλλιτεχνικών δράσεων, στον τομέα ‘’ Ποιητικοί διάλογοι ‘’, αφιερωμένοι στον Κ. Παλαμά, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας, δια της υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, οι μαθητές της ομάδας συζήτησαν με τον ποιητή Πάνο Κυπαρίσση σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ολυμπίας. Εκεί οι ίδιοι οι μαθητές παρουσίασαν τις ποιητικές τους δημιουργίες, με μεγάλη επιτυχία.

Εξέχουσα υπήρξε και η συμμετοχή στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας Σερρών, υπό την αιγίδα της UNESCO, με αφιέρωμα στην Αρχαία Αμφίπολη, με ποιήματα, αποτελέσματα ασκήσεων δημιουργικής γραφής .

Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς τιμήθηκαν με βραβεία και επαίνους, ποιήματα μαθητών της ομάδας. Τέλος σπουδαία ήταν η παρουσία του σχολείου στο 3ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τον ‘’ Ποντιακό Ελληνισμό ‘’ Διακρίθηκαν δημιουργίες της ομάδας όπως των μαθητών- μαθητριών  Αποστόλη Μπατζαλή , Νίκης Μπακάλη, Χριστιάνας  Διονυσοπούλου και Μαρίνας Μπαχαρίδη καθώς και ολόκληρη η σχολική μονάδα δια του υπευθύνου εκπαιδευτικού φιλολόγου Γιώργου Στασινόπουλου. Μαζί λοιπόν με τις διακρίσεις και τους επαίνους που έφεραν στο Εσπερινό  και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ( η Μαρία Τραπουζάνη , η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ο Παναγιώτης Πατσός, η Φανή Μακαρίτη, η Κύνθια- ΜαρλέναΓεωργακοπούλου κ.α. ) γίνεται φανερό, πόσο δουλεύει η ποιητική αυτή ομάδα.

Μαθητές διαφορετικών ηλικιών, διαφορετικής διαστρωμάτωσης, εργαζόμενοι, άνθρωποι με οικογένειες, του μόχθου αλλά της συμμετοχής και της προσπάθειας, καθιστούν το Εσπερινό Γυμνάσιο- Λύκειο, “φωτεινό Νυχτερινό στολίδι”, πραγματικό φάρο ελπίδας- γνώσης και πολιτισμού .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος