FOLLOW US: facebook twitter

Έσμιξαν μέσα από το τραγούδι…

Ημερομηνία: 26-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

1xorwdiaki-synantisi4Με την συμμετοχή 13 σχολείων η 1η Μαθητική Χορωδιακή Συνάντηση σε μια εξαιρετική μουσική εκδήλωση στον Πύργο με υπεύθυνη την μουσικό Κωστούλα Σακκά Κυρίτση

 1xorwdiaki-synantisi6

Με την συμμετοχή 13 σχολείων της Ηλείας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Απριλίου, 1η Μαθητική Χορωδιακή Συνάντηση στον Πύργο με τίτλο «Μέσα από το τραγούδι σμίγουμε…»,  στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

1xorwdiaki-synantisi2'Πρωταγωνιστές της εξαιρετικής αυτής μουσικής χορωδιακής εκδήλωσης που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, ήταν οι μαθητές/τριες Δημοτικών, Γυμνασίων, του Μουσικού Σχολείου Νομού Ηλείας με “εμψυχωτές” τους εκπαιδευτικούς μουσικής.

1xorwdiaki-synantisi-sakkaΥπεύθυνη της διοργάνωσης ήταν η μουσικός Κωστούλα Σακκά Κυρίτση, σχολική σύμβουλος Μουσικής ΠΕ Ηλείας, με την συνδιοργάνωση της ΠΕ Ηλείας. Την  προηγούμενη ημέρα η κ. Σακκά με την ιδιότητα της σχολικής συμβούλου Μουσικής ΠΕ Δυτικής Ελλάδας, είχε διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία αντίστοιχη χορωδιακή συνάντηση σχολείων Ν. Αχαΐας, στο συνεδριακό του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας. Άριστη μουσικός η κ. Σακκά, μέσα από την πλούσια διδακτική εμπειρία της και την κατάρτισή της στην μουσική, ήταν φυσικό επόμενο να διοργανώσει μια τέτοια χορωδιακή μαθητική εκδήλωση όπου όλοι οι μαθητές έσμιξαν μέσα από το τραγούδι.

1xorwdiaki-synantisi

Στην Μαθητική χορωδιακή συνάντηση της Ηλεία,  συμμετείχαν τα δημοτικά σχολεία: 1ο Πύργου, 2ο Πύργου, 4ο Πύργου, 7ο Πύργου, 3ο Αμαλιάδας, 1ο Ζαχάρως και τα Γυμνάσια Ζαχάρως, 4ο Πύργου, 3ο Αμαλιάδας, Πελοπίου, Κρεστένων, Μακρισίων και το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού.

1xorwdiaki-synantisi3Η εμφάνιση του κάθε σχολείου σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε καταρτιστεί, κράτησε περίπου 15 λεπτά, με διάφορα τραγούδια που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές με τους μουσικούς εκπαιδευτικούς των σχολείων τους, ενώ στο τέλος όλα τα παιδιά ανέβηκαν στην σκηνή και τραγούδησαν μαζί υπό την Δ/νση της κ. Σακκά στο πιάνο το γνωστό τραγούδι του Σαββόπουλου «Ας κρατήσουν οι χοροί» για να στείλει το μήνυμα ότι πάντα υπάρχει μια καλή ευκαιρία να… ανταμώνουμε!

1xorwdiaki-synantisi5Ο κόσμος που παρακολούθησε την εκδήλωση πολύς και από όλη την Ηλεία, γονείς των μαθητών, φίλοι, εκπαιδευτικοί και βεβαίως μουσικόφιλοι του Πύργου και όλες οι χορωδίες μαζί με την κ. Σακκά εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού και έδωσαν ραντεβού για του χρόνου!

1xorwdiaki-synantisi7


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος