FOLLOW US: facebook twitter

ΕΣΚΑΗ: Έναρξη της Α1 και Α2 στις 9 Οκτωβρίου

Ημερομηνία: 18-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η ΕΣΚΑΗ ανάρτησε τις προκηρύξεις της Α1 και Α2 ΕΣΚΑΗ και σύμφωνα με αυτές τα δύο πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν στις 9 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου 2022. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι μέχρι την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και η κλήρωση θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Αχαΐας στο «Δ. Τόφαλος».

Δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΗ έχουν από ηλειακής πλευράς Ολυμπιονίκης και Σ.Ε.Φ.Α. Ανδραβίδας, με την ομάδα της Αρχ. Ολυμπίας να είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα δηλώσει συμμετοχή. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι η Ε.Α.Π. που αποχώρησε από τη Γ΄ Εθνική, Προμηθέας 2014, Έσπερος, Κεραυνός Αιγίου, Ολυμπιάδα, Γαλήνη, Απολλωνιάδα, Παναχαϊκός, Αραχωβίτικα, Νίκη Προαστείου και ΝΕΠ. Συνολικά 13 ομάδες.

Στην Α1 τα σωματεία θα δηλώνουν στην δωδεκάδα 4 αθλητές κάτω των 24 ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1997 και νεότεροι. Από τους 4 αυτούς αθλητές θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει στην πεντάδα τουλάχιστον ένας αθλητής καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα.

Στην Α2 ΕΣΚΑΗ, δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα από ηλειακής πλευράς έχουν ο Πανωλενειακός και η Γ.Ε.Π. Ηρακλής. Οι υπόλοιπες 13 ομάδες είναι οι εξής: Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ, Κρόνος, Πήγασος, Σκαγιοπούλειο, Ε.Α. Παραλίας, Α.Ο. Δύμης, Κεφαλονιά, Φαέθων Αντιρρίου, Πυρσός, Α.Ε. Αγυιάς, Ακράτα, Διαγόρας Βραχνεΐκων και Αστέρας Τεμένης.

Στην  Α2  ΕΣΚΑΗ τα  σωματεία  θα  δηλώνουν  στην  δωδεκάδα 4 αθλητές κάτω των είκοσι  24 ετών,  δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1997 και νεότεροι. Από τους 4 αυτούς αθλητές θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει στην πεντάδα τουλάχιστον ένας αθλητής καθ’ όλη την διάρκεια του 1ου ημιχρόνου του αγώνα (1ο+2ο δεκάλεπτο), και από τους υπόλοιπους 3 αθλητές θα πρέπει να έχει  συμμετοχή ο ένας από αυτούς.

Τόσο στην Α1 όσο και στην Α2 ΕΣΚΑΗ, είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας. Σε περίπτωση μη παρουσίας γιατρού προβλέπεται ποινή μηδενισμού και κατοχύρωση του αγώνα υπέρ του φιλοξενούμενου σωματείου.

Κώστας Πλιάγκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος