FOLLOW US: facebook twitter

Έρχονται μπόρες και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες

Ημερομηνία: 09-06-2021 | Συντάκτης:
Ασταθείς οι καιρικές συνθήκες από σήμερα στην Ηλεία

Από σήμερα Τετάρτη 9/6 έως και την Κυριακή 13/6 η Ηλεία – σύμφωνα με τον προγνώστη καιρού Θοδωρή Κονδύλη- θα βρίσκεται σε ασταθείς καιρικές συνθήκες, έτσι περιμένουμε στα ηπειρωτικά και ορεινά μπόρες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, πιθανόν -κυρίως τις απογευματινές ώρες- στα υπόλοιπα πεδινά και παραθαλάσσια. Από την Δευτέρα 14/6 φαίνεται να περιορίζονται και να εντοπίζονται μόνο στα ορεινά

Οι καταιγίδες και τα μπουρίνια που θα αναπτυχθούν αναμένεται να έχουν ισχυρά χαρακτηριστικά όπως χαλάζι, ισχυρή ηλεκτρική δραστηριότητα και ριπαίους ανέμους. Πολλές φορές οι καταιγίδες είναι ξερικές και αποτελούν κίνδυνο εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών. Στον αντίποδα, πολύ τοπικά ενδέχεται να συνοδεύονται από μεγάλες ραγδαιότητες και να προκαλούν ξαφνικές πλημμύρες.

Αναλυτικότερα, σήμερα Τετάρτη, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις, περισσότερες το μεσημέρι και το απόγευμα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά. Υπαρκτή πιθανότητα για μπόρες αργά το απόγευμα και σε πεδινά τμήματα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως μέτριοι, το απόγευμα μεταβλητοί. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, περιμένουμε κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, το Σάββατο, περιμένουμε το μεσημέρι και το απόγευμα μπόρες και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και ορεινά. Οι άνεμοι έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος