FOLLOW US: facebook twitter

Έρχονται αποζημιώσεις για τις περσινές πλημμύρες – Εγκρίθηκαν 145.000 ευρώ για τον δήμο Ζαχάρως

Ημερομηνία: 29-12-2020 | Συντάκτης:

Ώρα αποζημιώσεων για τους πλημμυρόπληκτους κατοίκους της Ζαχάρως, καθώς εγκρίθηκε από τα αρμόδια υπουργεία η καταβολή αποζημιώσεων για την ανακατασκευή των κτισμάτων που είχαν υποστεί ζημιά τον Νοέμβριο του 2019.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, το ποσό που εγκρίθηκε, φτάνει στις 145.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 135.000 ευρώ είναι κρατική αποζημίωση και τα υπόλοιπα άτοκο τραπεζικό δάνειο. Παράλληλα, τόνισε ότι έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη για τη συνολική αποκατάσταση των εκτάσεων και των υποδομών που καταστράφηκαν από την περσινή κακοκαιρία, η οποία έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ.

«Υποβάλαμε τη μελέτη με στόχο να δρομολογήσουμε την αποκατάσταση χωραφιών και υποδομών από τις φυσικές καταστροφές , η οποία φτάνει το 1,7 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ενημερώσαμε και την ΕΤΑΔ για τον Καϊάφα, που είναι ο φυσικός συλλεκτήρας της περιοχής,διότι εμείς ως δήμος Ζαχάρως δεν έχουμε δικαιοδοσία να επέμβουμε, παρά μόνο αν γίνει προγραμματική σύμβαση, για να κάνουμε άντληση υδάτων από τη λίμνη. Όταν γεμίζει η λίμνη, τα νερά μένουν στάσιμα», ανέφερε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

Παράλληλε, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού για τα αντιπλημμυρικά έργα της πόλης της Ζαχάρως, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, με βάση τη μελέτη που συνέταξε η Διεύθυνση  Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του δήμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος