FOLLOW US: facebook twitter

Έρχεται το υπερθέαμα της 85ης Ιππικής Έκθεσης Ανδραβίδας το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου

Ημερομηνία: 06-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας είναι ένας θεσμός, πανελλήνιας εμβέλειας, που πραγματοποιείται  εδώ και 85 χρόνια καθώς η πρώτη Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας έγινε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1927 ,  προσελκύοντας εκατοντάδες κάθε φορά επισκέπτες όχι μόνο από την Ηλεία αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας, για να παρακολουθήσουν την μεγάλη Ιππική παρέλαση των αλόγων. Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας λοιπόν σημαίνει ιστορία και παράδοση που διατηρείται σχεδόν 90 χρόνια αν λάβει κανείς υπόψη πως είχε σταματήσει η πραγματοποίησή της για  4 χρόνια στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Έτσι φέτος, η 85η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου στο Ιππικό Κέντρο της Ανδραβίδας και διοργανώνεται από το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού και Πολιτισμού του  δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με την συμμετοχή των δύο ιστορικών Ιππικών Ομίλων της περιοχής.

Τον Ιππικό Σύλλογο Ανδραβίδας «Κένταυροι» και τον Όμιλο Φιλίππων Ανδραβίδας «Σπάρτακος». Οι πρώτες αφίξεις ιπποεκτροφέων αναμένονται από την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη, όπως και το αναλυτικό πρόγραμμα της Ιππικής Έκθεσης.

Η αρχαιότερη έκθεση στην Ελλάδα, με διεθνή αντίκτυπο, θα φιλοξενήσει στην πόλη της Ανδραβίδας ιππείς, ιπποπαραγωγούς, ίππους και φιλίππους από όλα τα μέρη της χώρας χαρίζοντάς τους ένα εξαιρετικό θέαμα με υπέροχα ιππικά δρώμενα, που προβάλλει την ιππική τέχνη, την ιππική παράδοση και την ιστορία των αλόγων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος