FOLLOW US: facebook twitter

Έρχεται «ο πόλεμος της κουτσουλιάς»: Ένα συναρπαστικό αντιπολεμικό έργο του Ε. Τριβιζά ανεβάζει η θεατρική ομάδα «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 12-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Αντίστροφα μετράει η θεατρική Ομάδα «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Αμαλιάδας που μπαίνει δυναμικά στην νέα σεζόν με παιδικό θέατρο και την  νέα της παράσταση, “Ο πόλεμος της κουτσουλιάς”, ένα υπέροχο κείμενο του μεγάλου παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο. Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι για μια ακόμα φορά του Χάρη Κότσιφα, με σκηνογράφο τον Διονύση Κοροντζή, ενώ τα εντυπωσιακά σκηνικά φιλοτεχνεί ο ζωγράφος Κρίστο Χάσα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα κάθονται

Όπως τονίζει ο σκηνοθέτης θέλοντας να μοιραστεί με το κοινό την μεγάλη χαρά όλης της θεατρικής ομάδας « ο μεγάλος  μας Παραμυθά Ευγένιος Τριβιζάς εμπιστεύτηκε την θεατρική μας ομάδα “ερασιΤΕΧΝΕΣ” για άλλη μια φορά. Έτσι ετοιμαζόμαστε να ανεβάσουμε ένα από τελευταία του έργα που θα έχετε την ευκαιρία σε λίγο καιρό να απολαύσετε μαζί μας, τον «Πόλεμο της κουτσουλιάς.» Ένα πολύ επίκαιρο κείμενο, αντιπολεμικό, φιλειρηνικό, με το ανεξάντλητο χιούμορ του Ευγένιου Τριβιζά και με μουσική, τραγούδι και χορό, που ταξιδεύουν το παιδί, αλλά και τον ενήλικα. Μιλάει για αγάπη, για φιλία, για τους “κακούς”, για όλα αυτά που συναντάμε κάθε μέρα γύρω μας.»

Όσον αφορά το ίδιο το κείμενο ο κ. Κότσιφας αναφέρει ότι « η δομή του έργου είναι γραμμική, με ένα πολύ προσεγμένο κείμενο και από λεκτική αλλά και από παιδαγωγική άποψη, με επαναλήψεις φράσεων και λέξεων, ώστε να γίνεται κατανοητό το κάθε σημείο κι η κάθε λεπτομέρεια του έργου, κάτι που κρίνεται απόλυτα αναγκαίο για τις μικρές ηλικίες των παιδιών που το παρακολουθούν.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, εσωτερικός χώρος

Ετοιμάζουμε μια υπέροχη μουσική, που θα συνοδεύει ευχάριστα το κείμενο και μαζί με το χορό θα προκαλέσουν γέλιο και καλή διάθεση σε όλη τη διάρκεια του έργου. Με πολύ μεράκι ετοιμάζουμε τα σκηνικά και τα κοστούμια, που θα είναι πολύ ζωντανά, με όμορφα χρώματα.»

Πρόκειται σίγουρα για ένα  συναρπαστικό έργο από τον αγαπημένο μας συγγραφέα, που αξίζει να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, ένα έργο που αγγίζει τις καρδιές όλων μας, γιατί αν μάθουν τα παιδιά να μισούν τον πόλεμο, μπορεί στο μέλλον να ζούμε σε έναν καλύτερο κόσμο…

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, παπούτσια και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος