FOLLOW US: facebook twitter

Ερώτηση Γ. Κουτσούκου προς τον υπουργό Ανάπτυξης

Ημερομηνία: 28-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Πολιτική

koutsoukos

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

κ. Ευάγγελο Αποστόλου με θέμα  «Οι μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες του Ν. Ηλείας από τις βροχοπτώσεις και η ανάγκη αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών», κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας κ. Γιάννης Κουτσούκος αναφέροντας τα εξής:

«Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την Ηλεία το Σάββατο στις 25-06-2016 προξένησαν ολοκληρωτικές καταστροφές σε πολλές αγροτικές καλλιέργειες.

Ήδη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τραγανού, την Κυριακή 26-06-2016, διαπιστώθηκαν μεγάλες καταστροφές στον κάμπο της Ηλείας, στις καλλιέργειες του καρπουζιού, της βιομηχανικής ντομάτας, του πεπονιού, των φασολιών και όλων των κηπευτικών.

Επίσης, με την ξαφνική υπερχείλιση του Αλφειού ποταμού εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων στην Αρκαδία προκλήθηκαν ζημιές σε εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης με φιστίκια, αραβόσιτο, τριφύλλια και αμπέλια.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθαι κύριε  Υπουργέ:

1.Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ο ΕΛΓΑ για την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών;

  1. Θα αποδεχθείτε επιτέλους την Τροπολογία των Βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για την αντιμετώπιση του προβλήματος των οδοιπορικών των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ, ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκτιμήσεις των ζημιών που εκκρεμούν, καθώς και οι νέες που προέκυψαν από τις βροχοπτώσεις;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος