FOLLOW US: facebook twitter

Ερώτηση βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής για το επίδομα θέρμανσης

Ημερομηνία: 24-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ερώτηση σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης κατέθεσαν 20 βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, με πρώτο υπογράφοντα τον τομεάρχη ανάπτυξης Μιχάλη Κατρίνη.

Οι βουλευτές ερωτούν τον Υπουργό Οικονομικών  για το αν προτίθεται να αυξήσει το συνολικά χορηγούμενο ποσό του επιδόματος θέρμανσης και το επίδομα ανά δικαιούχο, διευρύνοντας τον κύκλο των δικαιούχων με αναθεώρηση των εισοδηματικών, περιουσιακών και γεωγραφικών κριτηρίων.

Επισημαίνουν ότι όλα αυτά τα είχε ζητήσει,  ένα χρόνο πριν η σύσσωμη κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας,με ερώτηση που είχε καταθέσει  ως αντιπολίτευση.

Επιπλέον, ζητούν σαφή απάντηση για το ενδεχόμενο επαναφοράς του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης στους αγρότες.

Τέλος, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ρωτούν για το αν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης η μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης, όπως έχει ζητήσει η πανελλήνια ομοσπονδία πρατηριούχων και εμπόρων καυσίμων.

Ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε για το θέμα: «Από το 2015 οι συμπολίτες μας βλέπουν μόνο αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου και μειώσεις στο επίδομα θέρμανσης το οποίο έχει συρρικνωθεί κατά 73%. Ταυτόχρονα οι αγρότες βλέπουν να αυξάνεται το κόστος παραγωγής αλλά και η οικονομική τους επιβάρυνση από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε συνολικό επανασχεδιασμό της πολιτικής για το επίδομα θέρμανσης με διευρυμένα κοινωνικά κριτήρια».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος