FOLLOW US: facebook twitter

Ερώτηση Κ. Τζαβάρα προς τον Υπ. Οικονομικών: «Το λουκέτο της Πειραιώς στην Ολυμπία υπονομεύει την κυβερνητική προσπάθεια για ανάκαμψη»

Ημερομηνία: 17-11-2020 | Συντάκτης:

Την παρέμβαση των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης για να αποτραπεί η κατάργηση του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αρχαία Ολυμπία ζητά με ερώτησή του ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του πιστωτικού ιδρύματος να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια εν μέσω πανδημίας.

Ο Κώστας Τζαβάρας τόνισε ότι η επικείμενη διακοπή της λειτουργίας του τραπεζικού υποκαταστήματος αφενός αγνοεί τις κοινωνικές επιπτώσεις που θα προκαλέσει και αφετέρου υπονομεύει την προσπάθεια της κυβέρνησης να ανακάμψει ο τουρισμός και η οικονομία.

Ο Ηλείος βουλευτής επισημαίνει πως η πλειονότητα των δημοτών της Αρχαίας Ολυμπίας διατηρούν λόγω επαγγελματικής δραστηριότητας σταθερές και μακροχρόνιες συναλλαγές με την πρώην Αγροτική Τράπεζα, η οποία ως γνωστόν απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς.  Κατά συνέπεια, ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας του τοπικού καταστήματος τους υποβάλλει σε πρόσθετη ταλαιπωρία, αφού θα πρέπει να διανύουν τουλάχιστον 60 με 80 χλμ σε σχεδόν καθημερινή βάση για να εξυπηρετηθούν από το Κατάστημα του Πύργου, το μοναδικό που έχει απομείνει στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, ο Κώστας Τζαβάρας υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρόσφατη ανακοίνωση του τεχνολογικού κολοσσού της Microsoft για πολιτιστική χορηγία στο αρχαιολογικό μουσείο της Αρχ. Ολυμπίας, αφού αγνοεί πλήρως τις δεκάδες διεθνείς αποστολές υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων, μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τους πρέσβεις και τους εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και τα εκατομμύρια τουρίστες παγκοσμίως, που περιμένουν την ύφεση της πανδημίας για να επισκεφθούν ξανά τον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας.

«Η απόφαση του συγκεκριμένου πιστωτικού ιδρύματος να προβεί στην κατάργηση του τοπικού καταστήματος στην Αρχαία Ολυμπία την ώρα που η πολιτεία δίνει συντεταγμένη μάχη με την πανδημία και οι πολίτες δυσκολεύονται στις καθημερινές τους συναλλαγές, ισοδυναμεί με κοινωνική αναλγησία. Επιπλέον, πρόκειται για μια απόφαση που υπονομεύει ευθέως την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για την ανάκαμψη του τουρισμού και της οικονομίας, με αποκορύφωμα την επένδυση της Microsoft, διότι διαμορφώνει αρνητική δημόσια εικόνα στα εκατομμύρια πολιτών που θέλουν να επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Οι τράπεζες ευεργετήθηκαν τα μέγιστα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και είναι ανεπίτρεπτο να προβαίνουν σε αποφάσεις που βλάπτουν το κοινωνικό σύνολο και κυρίως τους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας», δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος