FOLLOW US: facebook twitter

Ερώτηση στη Βουλή της Διονυσίας Αυγερινοπούλου για την χρηματοδότηση του έργου υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου

Ημερομηνία: 27-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Στη Βουλή έφερε το θέμα της χρηματοδότησης του έργουυπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύουτων Τ.Ο.Ε.Β. Αμαλιάδας, Πύργου – Αλφειού, Επιταλίου, Πελοπίου, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ.  Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η κα Βουλευτήςεπισήμανε πως το αρδευτικό δίκτυο της Ηλείας είναι πεπαλαιωμένο, δημιουργώντας πληθώρα προβλημάτων και ασύστολη σπατάλη των υδάτινων πόρων. Ως εκ τούτου, η υπογειοποίησή του είναι προτεραιότητα του Νομού, όπως επισήμανε η Δρ. Αυγερινοπούλου, καθώς θα συμβάλλει αφενός στην ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων και αφετέρου στην ποιοτική αναβάθμιση των καλλιεργητικών πρακτικών και μεθόδων. Προς επίτευξη του έργου αυτού, έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη, προϋπολογισμού 50.000.000 ευρώ, η οποία αφορά σε 47.000 στρέμματα αρδευτικής έκτασης.

Η κα Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβεί το Υπουργείο για την κατά προτεραιότητα χρηματοδότηση της υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου των Τ.Ο.Ε.Β. Αμαλιάδας, Πύργου – Αλφειού, Επιταλίου, Πελοπίου, καθώς και για το τι προβλέπεται για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου της Ηλείας ευρύτερα.Αναφορικά, δε, με το έργο υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου Τ.Ο.Ε.Β.Γαστούνης, η Δρ. Αυγερινοπούλου αιτήθηκε να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πορείας του έργου και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος