FOLLOW US: facebook twitter

Ερώτηση A. Νικολακόπουλου για τον Υπ. Εθνικής Άμυνας: Να εξετασθεί η δυνατότητα συνέχισης εργασίας των ΕΠΟΠ μέχρι την πλήρη συνταξιοδότηση

Ημερομηνία: 02-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ερώτηση για την δυνατότητα να συνεχίσουν οι Επαγγελματίες Οπλίτες  να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι και την συμπλήρωση του συντάξιμου ορίου ηλικίας, κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Όπως τονίζει ο κ. Νικολακόπουλος η αυτεπάγγελτη αποστρατεία τους  σε ηλικία 50 και 54 ετών τους οδηγεί σε πολύ χαμηλή σύνταξη καθώς οι συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και διαδικασίες απαιτούν  την συμπλήρωση 40ετή κανονική συντάξιμη υπηρεσία.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι ειδικά οι ΕΠ.ΟΠ. που κατατάχθηκαν στην 26 έως 28 ετών δεν θα έχουν το δικαίωμα αναγνώρισης των 5 μάχιμων ετών, όπως καθορίζεται από την κείμενη νομοθεσία. Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένων παλαιότερων τοποθετήσεων σχετικά με τα αιτήματα του συγκεκριμένου κλάδου αλλά και λοιπών συναδέλφων ερωτάται ο κ. Υπουργός: Προτίθεται ο κ. Υπουργός να εντάξει και τους ΕΠ.ΟΠ. σε διάταξη ανάλογη με του Α5 Ν.4609/2019 για τους Ε.Μ.Θ., ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στους ΕΠ.ΟΠ. να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντα τους μέχρι τη συμπλήρωση του συντάξιμου ορίου ηλικίας; Άλλως σε ποια ενέργεια προτίθεται να προβεί για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού;

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΒΑ

Επιπλέον, όπως είναι γνωστό το 2021, έπειτα από αναγγελία σας θα πραγματοποιηθεί προκήρυξη για ΕΠ.ΟΠ, γεγονός υψίστης σημασίας για την ανανέωση του προσωπικού των Ε.Δ. προτίθεται ο κ. Υπουργός να εξετάσει το ενδεχόμενο να αξιοποιηθούν οι Ο.Β.Α. σε θέσεις ΕΠ.ΟΠ. εφόσον συμπληρώσουν τα 6 έτη υπηρεσίας τους, σύμφωνα με την νομοθεσία, με σκοπό και οι ίδιοι να παραμείνουν στην Υπηρεσία και οι ΕΠ.ΟΠ. να ενισχυθούν με ήδη προσαρμοσμένο και εξειδικευμένο στις ανάγκες των Ε.Δ. προσωπικό;».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος