FOLLOW US: facebook twitter

Ερώτηση για τη σεξουαλική κακοποίηση

Ημερομηνία: 16-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που αφορά την σεξουαλική κακοποίηση και το καίριο ζήτημα της ανάγκης επιμήκυνσης του χρονικού ορίου παραγραφής όλων των αδικημάτων της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, ζητά με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης  Κωνσταντίνο Τσιάρα ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Ανδρ. Νικολακόπουλος,  από κοινού με τους βουλευτές της Ν.Δ.  Α’ Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη, Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνο Καραγκούνη, Α’ Αθηνών Θάνο Πλεύρη, Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη, Β’ Πειραιώς Δημήτρη Μαρκόπουλο και Α’ Πειραιώς Χριστόφορο- Εμμανουήλ Μπουτσικάκη.

Οι βουλευτές που κατέθεσαν την ερώτηση προτείνουν να εξεταστεί η ανάγκη επιμήκυνσης της παραγραφής όλων των κακουργηματικών πράξεων του φάσματος αυτού, κατά ανηλίκων και ενηλίκων, στην εικοσαετία, ακόμη και όταν τα αδικήματα αυτά δεν επισύρουν ισόβια κάθειρξη.

«Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο αναφορικά με τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, έτσι ώστε τα θύματα να έχουν την βεβαιότητα ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και οι θύτες να καταλάβουν ότι οι πράξεις τους δεν θα μένουν ατιμώρητες», σχολίασε ο κ. Νικολακόπουλος.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα Αιχμηρά και Ευθύβολα 16/02/2021


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος