FOLLOW US: facebook twitter

Έρμαιο της ανομβρίας το Φράγμα Πηνειού

Ημερομηνία: 05-10-2021 | Συντάκτης:

Πολύ δύσκολη η ερχόμενη αρδευτική περίοδος αν δεν βρέξει


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Με αγωνία παρακολουθούν καθημερινά τις μετεωρολογικές προβλέψεις οι αγρότες της Ηλείας και ιδιαίτερα του Κάμπου, αφού η στάθμη του νερού στο Φράγμα του Πηνειού έχει στερέψει επικίνδυνα.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο προγνώστης Καιρού, Θοδωρής Κονδύλης, το οκτάμηνου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν μόλις 400 χιλιοστά βροχής, ενώ θα έπρεπε να είμαστε τουλάχιστον στα 600 για να μην έχουμε πρόβλημα.

«Η μείωση που καταγράφεται, φτάνει περίπου στο 20%. Για τις επόμενες μέρες αναμένονται μεν βροχοπτώσεις που θα καλύψουν αυτές τις απώλειες, όμως είναι πολύ πιθανό να καλυφθούν βιαίως, κάτι που δεν είναι καλό», τόνισε.

Όπως μεταφέρθηκε στην «Πρωινή» από πηγές του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, το πρόβλημα παρουσιάζεται πλέον κάθε χρόνο, για αυτό και κρίνεται αναγκαία και επιβεβλημένη η υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου, για να ελαχιστοποιηθούν οι σπατάλες και να εξοικονομηθεί νερό για τις καλλιέργειες.

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων δήλωσε στην «Πρωινή» ότι έχει ζητήσει εγγράφως να του κοινοποιηθεί η ακριβής ποσότητα που έχει απομείνει στο φράγμα, σημειώνοντας ότι η ερχόμενη αρδευτική περίοδος θα είναι πολύ δύσκολη.

«Για φέτος είμαστε οριακά, γιατί η στάθμη είναι πολύ χαμηλή, αλλά οριακά ως τις 16 Οκτωβρίου θα προλάβουμε να ποτίσουμε. Για του χρόνου όμως δεν ξέρω, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος