FOLLOW US: facebook twitter

Έρημες οι πόλεις μετά τις 6 το απόγευμα στην Ηλεία – Στο «κόκκινο» από το Σάββατο πέντε από τους εφτά Δήμους του Νομού

Ημερομηνία: 22-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
-Αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα
-Εκατοντάδες οι έλεγχοι την πρώτη μέρα εφαρμογής
Οι φωτογραφίες είναι από το odigos.gr

Στο ¨κόκκινο» βρίσκεται από το Σάββατο η Ηλεία, πλην των δήμων Ανδρίτσαινας Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας να ξεκινά από τις… 6 το απόγευμα έως και τις 5 τα ξημερώματα.

Η επιδημιολογική εικόνα των ενεργών κρουσμάτων στο Νομό αλλά κυρίως οι πιέσεις που δέχεται το σύστημα υγείας, φαίνεται πως οδήγησαν την Επιτροπή στην απόφαση, να τεθούν οι πέντε από τους εφτά Δήμους της Ηλείας σε αυξημένη επιτήρηση.

Η απόφαση, τέθηκε σε εφαρμογή από το Σάββατο και μάλιστα οι έλεγχοι της Αστυνομίας για την εφαρμογή των νέων μέτρων απαγόρευσης ήταν αυστηροί.

Οι περιοχές και στους πέντε Δήμους της Ηλείας που βρίσκονται στο «κόκκινο» μετά τις 6 το απόγευμα είναι έρημες και οι μόνοι που κυκλοφορούν είναι το προσωπικό με τα οχήματα των Σωμάτων Ασφαλείας.Συνολικά, την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων διενεργήθηκαν 506 έλεγχοι σε όλη την Ηλεία και βεβαιώθηκαν 42 παραβάσεις από τις οποίες οι 8 αφορούν τη μη χρήση μάσκας και οι 34 άσκοπη μετακίνηση.

Αναλυτικά όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν από σήμερα Σάββατο:

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 το απόγευμα έως τις 05.00 π.μ. κάθε μέρα.

– Το ωράριο λειτουργίας των Σούπερ μάρκετ και όλων των καταστημάτων τροφίμων (μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, Ζαχαροπλαστεία), ολοκληρώνεται στις 17.30 το απόγευμα (με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων). Ειδική́ απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπουυφίστανται, με ανάπτυξηκαθημερινού́ προγράμματοςαπολύμανσης, το οποίοεπιδεικνύεται στις αρμόδιεςαρχές. Απαγόρευσηπώλησηςαπό́ καταστήματατροφίμωνπαιχνιδιώνκάθεείδους που εντάσσονται στον ΚΑΔ 47.65.

– delivery, η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί σε κάθε περίπτωση έως τις 01:00).

– Ανοιχτοί οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια (μη συμπεριλαμβανομένων των γυμνασίων με λυκειακές τάξεις), τα σχολεία Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων.

– Κλειστά τα Λύκεια (λειτουργία με τηλεκπαίδευση).

– Η λειτουργία επιχειρήσεων πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων, επιτρέπεται με τη διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος (clickinside).

– Η λειτουργία (άλλων) επιχειρήσεων λιανεμπορίου επιτρέπεται μόνο με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/ προεπιλογής των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος (clickaway).

– Τα κομμωτήρια, κουρεία, λειτουργούν με τη μέθοδο μόνο του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop) και με τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον.

– Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ θα είναι κλειστά.

– Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (takeaway), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται από καταστήματα εστίασης.

Στις λαικές αγορές είναι υποχρεωτική η επέκταση του χώρου τους ή λειτουργία παράλληλων αγορών. Σε περίπτωση μη τεχνικής δυνατότητας επέκτασης του χώρου αγορών ή λειτουργίας παράλληλων αγορών, δραστηριοποιείται το 50% των θέσεων των παραγωγών/ εμπόρων με 5 μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων σε κάθε αγορά.

Μόνο στο πλαίσιο των γνωστών έξι λόγων μετακίνησης των πολιτών, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

– Τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, καθώς και προσέλευση προσώπων για κατ’ ιδίαν προσευχή με αναλογία ένα (1) άτομο ανά 25 τ.μ., με ανώτατο όριο τα εννέα (9) άτομα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος