FOLLOW US: facebook twitter

Εργολαβία 2,75 εκατ. ευρώ θα δημοπρατήσει ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 20-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Στόχος η συνολική αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας

Ευρύ πρόγραμμα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας δρομολογεί η δημοτική αρχή Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε σε πρόσφατη συνεδρίασή της τη δημοπράτηση εργολαβίας που φτάνει τα 2,75 εκατ. ευρώ και η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στον Άξονα Προτεραιότητας: «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών».

Το προτεινόμενο έργο, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, προβλέπει τη βελτίωση της προσβασιμότητας των αγροτοκτηνοτροφικών περιοχών του Δήμου, ώστε να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη μετακίνηση από και προς τις

παραγωγικές μονάδες. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν σε διαμορφώσεις του καταστρώματος των οδών, χωματουργικές εργασίες, διαστρώσεις με συμπυκνωμένο υλικό, τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις. Το συνολικό μήκος των επεμβάσεων είναι περίπου 26 χιλιόμετρα σε δρόμους μεταβλητού πλάτους μεταξύ 3 έως 5 μέτρων.

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν στις τρεις δημοτικές ενότητες, αφορούν γενικές εκσκαφές σε έδαφος γαιώδες – ημιβραχώδες, κατασκευή υπόβασης οδοστρωσίας μεταβλητού πάχους, τοποθέτηση χαλύβδινου δομικού πλέγματος, τσιμεντοστρώσεις από σκυρόδεμα και κατασκευή ασφαλτικών στρώσεων.

Η συγκεκριμένη εργολαβία είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια στον δήμο και στόχο έχει την αποκατάσταση φθορών που έχουν προκληθεί στο αγροτικό δίκτυο. Επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι να βελτιώσει την πρόσβαση των αγροτών και των κτηνοτρόφων στις καλλιέργειές της, περιορίζοντας τις φθορές και τα ατυχήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος