FOLLOW US: facebook twitter

Εργατικό Κέντρο Πύργου Ηλείας: Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας των γυναικών

Ημερομηνία: 26-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας κάνει λόγο το Εργατικό Κέντρο Πύργου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας των γυναικών που τιμάται στις 25 Νοεμβρίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δελτίο τύπου που υπογράφει εκ μέρους του Δ.Σ ο πρόεδρος Γιώργος Βένδρας και ο ΓΓ Νίκος Ορφανός «Η άσκηση βιας κατα των γυναικών αποτελεί μια απο τις συνηθέστερες και βαθιά ριζωμένες παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρωποφάγου οσο συνεχίζεται αυτο το φαινόμενο δε μπορούμε να ισχυριστούμε οτι κάνουμε πρόοδο προς την ανάπτυξη και την ισότητα.

Ο όρος «βια κατα των γυναικών» περιλαμβάνει καθε μορφή βίας που έχει ως αποτελέσμα την  σωματική, τη σεξουαλική αλλα και την ψυχολογική βλάβη, συμπεριλαμβανόμενων τον εξαναγκασμό αλλα και τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας.

Ο φόβος, η ντροπή, οι προκαταλήψεις, οι παραδοσιακές αντιλήψεις για το ρολο της γυναίκας, τις καθιστούν ‘δέσμιες’ των κοινωνικών αντιλήψεων με αποτέλεσμα να υποφέρουν σιωπηλά, να γίνονται παθητικές, να αυτοενοχοποιουνται με αποτέλεσμα το πρόβλημα οχι μονο να εξακολουθεί να υπάρχει αλλα και να εντείνεται.

Συνεπώς η βια κατα των γυναικών ως επιμέρους πτυχή των εμφύλιων διακρίσεων δεν πρέπει να αφήνει αμέτοχο κανέναν άνθρωπο.

Η ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος