FOLLOW US: facebook twitter

Εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης παραποτάμιων Τ.Κ του Κλαδέου

Ημερομηνία: 18-10-2022 | Συντάκτης:

Αυτοψία αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου

   Παραποτάμιες περιοχές του Κλαδέου, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες  καθαρισμού και αντιπλημμυρικής θωράκισης των Τ.Κ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021.

   Πρόκειται για επιβεβλημένες εργασίες, που εντάσσονται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας – ΠΔΕ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές του 2021, οι οποίες ξεκίνησαν πέρυσι τον Σεπτέμβριο και συνεχίζονται αδιάκοπα μέχρι και σήμερα.

   Ο κ. Γιαννόπουλος, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Δομών & Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας Φώτη Χριστοδουλόπουλο και από τον εργολάβο, επισκέφθηκε παραποτάμιες Τοπικές Κοινότητες του Κλαδέου, όπου πραγματοποιούνται εργασίες καθαρισμού της βλάστησης, απομάκρυνση των φερτών υλικών και των νησίδων σε όλο το μήκος του, από την Τ.Κ Κλαδέου έως τις εκβολές του στον Αλφειό ποταμό, διαμόρφωση και ενίσχυση των αναχωμάτων καθώς επίσης τμηματική ενίσχυση τους με λιθορριπές, όπου έχει κριθεί αναγκαίο.

   Σε δηλώσεις του, ο κ.  Αντιπεριφερειάρχης, εξήγησε πως «…Τον Σεπτέμβριο του 2021, αμέσως μετά τις πυρκαγιές, πραγματοποιήθηκαν επείγουσες και εκτεταμένες εργασίες θωράκισης σε όλες τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, για την αποτροπή εκδήλωσης έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Φέτος, συνεχίζουμε με εστιασμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις κατά μήκος του ποταμού, σε σημεία που εμφανίζουν υψηλή επικινδυνότητα, προκειμένου να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η παροχέτευση ποταμών και χειμάρρων, και κατ’ επέμβαση να προστατευτούν οι οικισμοί, οι παρόχθιες καλλιέργειες, οι υποδομές καθώς και οι επαγγελματικές εγκαταστάσεις που αναπτύσσονται στην περιοχή».

   Να σημειωθεί ότι οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης θα συνεχιστούν σε πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, σε δευτερεύοντες ποταμούς και ρέματα, όπως συμβαίνει και σε αρκετές ακόμα περιοχές και δήμους της Ηλείας που έχουν πληγεί είτε από πυρκαγιές είτε από ακραία καιρικά φαινόμενα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος