FOLLOW US: facebook twitter

Θα είναι έτοιμο, τη νέα σχολική χρονιά!: Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαστούνης

Ημερομηνία: 11-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα
-Ο Δήμαρχος Πηνειού Α. Μαρίνος εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του έργου

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες επισκευής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης αφού ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος εξασφάλισε την χρηματοδότηση και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις  τη νέα σχολική χρονιά το σχολείο θα παραδοθεί ασφαλές προς χρήση στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σπύρο Βασιλείου επισκέφθηκε το σχολείο και  αναφερόμενος στην πρόοδο των εργασιών εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την πρόοδο των εργασιών του έργου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Γαστούνης, ένα έργο που το περιμένει με λαχτάρα θα έλεγα η πόλη και βεβαίως οι γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Η συγκρότηση των ανθρώπων της κατασκευαστικής εταιρείας και βεβαίως η αξιοπιστία της «Εργογένεσις ΑΤΕ»,  είναι εκείνη που εγγυάται την γρήγορη και επιμελημένη αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που είχε υποστεί το κτίριο. Από την άλλη μεριά η δημοτική αρχή είναι εδώ για να τονίσει και τη σημασία του έργου αλλά και για να εξασφαλίζει άμεσα τους πόρους  που χρειάζονται  έτσι ώστε να δίνει  τη δυνατότητα στην κατασκευαστική εταιρεία να συνεχίζει  τις εργασίες οι οποίες προχωράνε αλματωδώς  και εξασφαλίζουν ένα έργο σπουδαίο όσον αφορά και την στατική επάρκεια του κτιρίου αλλά και την ασφάλεια που θα έχουν οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Πιστεύω ότι του κουδούνι του νέου σχολικού έτους θα βρει εδώ μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία.

Βλέπετε λοιπόν ότι εμείς δώσαμε λύση σε χρόνο μηδέν σε ένα  θέμα που είχε αναδειχθεί από κάποιες δυνάμεις  του Δημοτικού συμβουλίου που ισχυρίζονταν ότι «η Δημοτική αρχή είναι ανεπαρκής».

Εδώ θέλω να  ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΣ κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη διότι με θέληση υποδειγματική έσπευσαν να θεραπεύσουν το πρόβλημα της χρηματοδότησης. Έχω πει στον κύριο Σταυρόπουλο να φέρνει στο Δήμο λογαριασμούς για το έργο κι εμείς να πληρώνουμε, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός μας στόχος  που δεν είναι άλλος από το  να ξεκινήσουν τα παιδιά μας  τον Σεπτέμβριο του 2021 μαθήματα σε αυτό το κτίριο ».

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που στέκονται

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σπύρος Βασιλείου δήλωσε: «Το πρόβλημα οδεύει προς επίλυση και τα παιδιά μας σύντομα θα επανέλθουν στη φυσική τους θέση. Οι προσπάθειες του Δήμου αποδίδουν καρπούς. Το έργο είναι δύσκολο, αλλά ο κατασκευαστής θα τα καταφέρει γιατί είναι σωστός και έμπειρος. Αλλά να τονίσουμε ότι και ο Δήμος βρήκε τα χρήματα για το έργο ».

Ο κατασκευαστής κ. Σταυρόπουλος Διονύσιος δήλωσε: «Είμαι ο κατασκευαστής της επισκευής του σχολείου, ενός σχολείου, που έχει υποστεί σημαντικές βλάβες από τον σεισμό και προσπαθούμε αυτή τη στιγμή να το επαναφέρουμε όχι όπως ήταν, αλλά να γίνει ένα κτίριο, το οποίο πραγματικά θα προσφέρει ασφάλεια με το παραπάνω και ποιότητα κατασκευής.  Υπάρχει μία σχετική καθυστέρηση από τη φύση της δουλειάς γιατί χρειάζεται επιμέλεια και ιδιαίτερη προσοχή , καθώς συνεχώς συναντάμε καινούργια προβλήματα, τα επιλύουμε και σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, πιστεύουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να προσφέρουμε  ένα σχολείο πραγματικά από τα καλύτερα της περιοχής».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος